MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Galyatető Turistacentrum   Gerecse50

Hírek

2020.09.25.

Túrázz felelősen!

Túrázz felelősen!

Erre biztatunk egyéni és szervezett túrák esetében is. Mi is figyelünk a biztonságotokra, ezért a Kéktúrázás napját fokozott elővigyázatossággal és az aktuális járványügyi helyzet figyelembevételével szervezzük meg. Felelősen gondolkodva és a résztvevőket is erre kérve hisszük, hogy október 10-én mindenki biztonságban túrázhat egy jót a „kéken”. Ehhez persze mindenkinek fokozott odafigyelésre van szüksége és be kell tartani néhány fontos szabályt.

A tervek szerint habár több, mint 3000 lelkes túrázó fogja járni az erdőt október 10-én, egy-egy túrán maximum 50 fő vehet részt. Így a hetven felé osztott létszám miatt egy helyen, egy időben soha nem lesz tömeg.

A kis létszám mellett persze fontos arra odafigyelni, hogy a találkozási ponton és a köztes megállókon sem szabad tömörülni, tartsuk meg a biztonságos távolságot és kerüljük a szükségtelen érintkezést. Azt persze mondanunk sem kell, hogy ha nem érzed magad egészségesnek vagy a túra előtti napokban külföldön jártál, akkor inkább arra kérünk, hogy maradj otthon.

Szépen kérünk, hogy a fentieket tartsátok be és figyeljetek egymásra, magatokra!