Túra

TÚRA
47
Eszköz 1Meghívásos túra
Zarándoktábor túraZarándoktábor túra
Eszköz 112.4 km
Eszköz 1355 m
Még 32 hely szabad
Nagybárkány – Mátraverebély

Bár távolodunk tőle, rövid, ráérős utunk a Mátra bűvöletében telik. A cserhátszéli dombok nyílt hátairól a szomszédos hegység hatalmasnak tetsző bérceiben gyönyörködhetünk – folyamatosan változó szögből. De az erdő mélyén felkeressük a Szentkút zarándokhelyét is, ahol az egyházi műemlékek mellett rövidke hasadékban eredhetünk Szent László nyomába, a barátlakások üregei pedig már a környék vulkáni eredetét is feltárják. De a geológiai érdekességek Sámsonháza határában teljesednek ki: a kőfejtő egymásra települt, színes kőzetsávjai ábraszerűen mesélnek a táj földtörténetéről. Utunk szép kaszálók és mátrai látképek sokasága után Nagybárkányban végződik.

Téma: Zarándoktábor

A Zarándoktábor és Szerzetesi iroda szervezésében a 47. szakaszon együtt járhatunk amely Nagybárkány-Mátraverebély-Szentkút szakaszon megy végig és mindösszesen 12,4 km (8+4,4 km).

A túra ezen a szakaszon zarándoklatként megy végig, amelyre elsődlegesen családokat és fiatalokat várunk. A résztvevőket Szentkúton ebéddel látjuk vendégül és utána közös misén is részt veszünk.

A program tervezett időtartama 9.00-17.00.

Indulás szervezett busszal Mátraverebély-Szentkútról.

A Budapestről busszal érkezőket Mátraverebély buszmegállójában központilag szervezett busszal szedjük össze.

A jelentkezéshez kód megadása szükséges, amelyet a koordinator@zarandoktabor.hu e-mail címen lehet kérni.

Érdeklődni Schumicky Máriánál lehet a +36 30 685 8326 telefonszámon