MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
001
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 118.8 km
Eszköz 1780 m

A Kőszegi-hegység hívogató tömbként tornyosul a nyugat-magyarországi táj fölött. Több okból is kivételes Kéktúra-szakaszt járunk végig. Az osztrák határ, ahogy az írott-kői kilátóból is látható, kettévágja a hegységet, amely ezért évtizedekig elzárt terület volt – a Kéktúra sem érte el a csúcsot. Az említett Írott-kő a Dunántúl legmagasabb pontja, nagyszerű panorámával Burgenland dombjai és az Alpok legkeletibb kétezresei, a Rax és a Schneeberg felé. És éppen ez a hegység harmadik sajátossága: a közel 1200 kilométeres vándorút során csak itt, a nyugati végpontnál túrázhatunk alpi kőzeteken, alpi hangulatok közt. Velemből a fő csúcsra kapaszkodunk, és hosszú erdei sétával, forrásokat és kilátóhelyeket érintve ereszkedünk le Kőszegre, ahol a rendkívül színes, egyedülálló építészetű főtéren ér véget túránk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez most is ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!