MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
002
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 115.6 km
Eszköz 1180 m

A kevesebb, mint 300 lelket számláló Tömördről nyugati irányba vágunk bele a kék jelzések követésébe, melyek az Ilona-völgybe, illetve a Grádics-erdőbe vezetnek. Kisvártatva a csörgedező Ablánc-patak mellé szegődünk, majd felérve a völgyből szögletes kanyarokkal haladunk a Cser-háti-erdő fenyvesében. A Hubertus-képoszloptól egy vonalzóval meghúzott murvás úton haladunk északnak, mellőzve egy bezárt lőteret, valamint a Kőszegi-tőzegmohás lápok értékes élőhelyét. Elérjük az egykori Vasfüggönyt, amit a rendszerváltásig tilos volt megközelíteni, ma viszont már a kéktúra is az osztrák-magyar határon kanyarog mielőtt a telepített fenyvesekkel szegélyezett Ólmodi úton Kőszegnek veszi az irányt. Kőszeg ódon hangulatú belvárosában számtalan látnivaló akad, a túra bélyegzőjét a főtéren található Tourinform-irodában találjuk.

Gyakorlati tudnivalók: A túra tömördi kezdőpontja a Szent Ilona templom melletti fedett pihenő, ahol máris az OKTPH_04 bélyegzőpontján egy pecsételéssel kezhetjük a túrát. Aki busszal érkezik, annak mindössze 300 métert kell gyalogolnia a buszfordulótól a találkozóhelyig.

A túra kőszegi végpontja az autóbusz-állomástól 300 méterre a vasútállomástól 1,5 km-re található.

Üzenőfal

Németh Ádám Szervező 2021.10.03., 18:42
Kedves Ágnes, a jelentkezés fülnél van a lemondás gomb, ott ahol anno jelentkezett a túrára.
Völgyi Ágnes | 2021.10.03., 13:12
Kedves Gergely! Sajnos mégsem tudunk részt venni a túrán, hogyan lehetséges törölnöm a regisztrációt?
Jusits Gergely Szakaszfelelős 2021.09.20., 21:47
Üdvözletem kedves László! A túra tervezett ideje kb. 4 óra! A pihenőidőt egy kicsit nehéz meghatározni, az elég sok mindentől függ, de úgy gondolom, hogy kb. 30-45 perc lesz a pihenőidő összesen és remélem, hogy nagyon nem tévedek! Nagyjából ezekkel az időkkel lehet számolni, én így tervezem, aztán majd a helyszínen kiderül minden! Köszönettel, Gergely!
Jäger László | 2021.09.20., 13:29
Kedves Gergely! Szeretnénk jelentkezni az Országos Kék Túra Tömörd-Kőszeg útvonalára. A döntésünkhöz viszont szükség lenne Öntől arra az információra, hogy kb. mennyi a túra tervezett ideje ill. mennyi pihenővel számolhatunk. Fontos lenne tudni a várható érkezést Kőszegre a további tervezéshez. Köszönettel: Jäger László
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!