MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
002
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Aktív Magyarország túraAktív Magyarország túra
Kutyás túraKutyás túra
terepfutásterepfutás
Erdei gasztrotúraErdei gasztrotúra
KOMÉTA túraKOMÉTA túra
Eszköz 115.6 km
Eszköz 1180 m

A kevesebb, mint 300 lelket számláló Tömördről nyugati irányba vágunk bele a kék jelzések követésébe, melyek az Ilona-völgybe, illetve a Grádics-erdőbe vezetnek. Kisvártatva a csörgedező Ablánc-patak mellé szegődünk, majd felérve a völgyből szögletes kanyarokkal haladunk a Cser-háti-erdő fenyvesében. A Hubertus-képoszloptól egy vonalzóval meghúzott murvás úton haladunk északnak, mellőzve egy bezárt lőteret, valamint a Kőszegi-tőzegmohás lápok értékes élőhelyét. Elérjük az egykori Vasfüggönyt, amit a rendszerváltásig tilos volt megközelíteni, ma viszont már a kéktúra is az osztrák-magyar határon kanyarog mielőtt a telepített fenyvesekkel szegélyezett Ólmodi úton Kőszegnek veszi az irányt. Kőszeg ódon hangulatú belvárosában számtalan látnivaló akad, a túra bélyegzőjét a főtéren található Tourinform-irodában találjuk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Németh Ádám Szervező 2021.10.03., 18:42
Kedves Ágnes, a jelentkezés fülnél van a lemondás gomb, ott ahol anno jelentkezett a túrára.
Völgyi Ágnes | 2021.10.03., 13:12
Kedves Gergely! Sajnos mégsem tudunk részt venni a túrán, hogyan lehetséges törölnöm a regisztrációt?
Jusits Gergely Szakaszfelelős 2021.09.20., 21:47
Üdvözletem kedves László! A túra tervezett ideje kb. 4 óra! A pihenőidőt egy kicsit nehéz meghatározni, az elég sok mindentől függ, de úgy gondolom, hogy kb. 30-45 perc lesz a pihenőidő összesen és remélem, hogy nagyon nem tévedek! Nagyjából ezekkel az időkkel lehet számolni, én így tervezem, aztán majd a helyszínen kiderül minden! Köszönettel, Gergely!
Jäger László | 2021.09.20., 13:29
Kedves Gergely! Szeretnénk jelentkezni az Országos Kék Túra Tömörd-Kőszeg útvonalára. A döntésünkhöz viszont szükség lenne Öntől arra az információra, hogy kb. mennyi a túra tervezett ideje ill. mennyi pihenővel számolhatunk. Fontos lenne tudni a várható érkezést Kőszegre a további tervezéshez. Köszönettel: Jäger László
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!