MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
003
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 120.2 km
Eszköz 1155 m

A kék út a kevesebb, mint 300 lelket számláló Tömördöt a régi országúton hagyja el. Átkelünk a Fenyves-patakon, a főút aszfaltcsíkján, majd a Kincsédi-mezők mentén haladunk nyílegyenesen a Tilos-erdőig. Kisvártatva a kanyargó Ablánc-patakot keresztezve elérjük a romos Ablánci malomcsárdát, melynek kerítésén van a bélyegződoboz. Az egykori malomépület sajnos már hosszú ideje üresen áll, állapota egyre csak romlik. A malomcsárda után kicsit aszfaltozunk, majd az Acsádi-erdőbe követjük a kék jelzéseket. Murvás, illetve erdei utakon haladunk Szeleste irányába, miközben leküzdünk egy kisebb szintemelkedést, egy aluljárón „keresztezzük” a vasutat, továbbá a Mocsony nevű erdőrésznél átkelünk a Szelestei-patakon. A Festetics-kastéllyal és arborétummal büszkélkedő Szelestén az Anita presszóban bélyegezhetünk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Dr. Huszár Erika Ágnes Szakaszfelelős 2022.10.07., 18:40
Szia Rita! Szuper! Akkor mi már a buszon találkozunk! 😉
Endresz Rita | 2022.10.07., 18:28
Üdv mindenkinek!
Holnap korán reggel csatlakozom a kis csapathoz Szombathelyről 🙂 Busszal megyek, elvileg 8ra Tömördön lesz.
Dr. Huszár Erika Ágnes Szakaszfelelős 2022.10.07., 17:12
Sziasztok! Akkor a bemelegítés megtörtént, pihenjetek egy nagyot! Holnap találkozunk!
Pintér Péter | 2022.10.07., 16:56
2 fő már Tömördön. Velem-Kőszeg-Tömörd, 2 napja jövünk.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!