MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
003
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 120.2 km
Eszköz 1155 m

A kék út a kevesebb, mint 300 lelket számláló Tömördöt a régi országúton hagyja el. Átkelünk a Fenyves-patakon, a főút aszfaltcsíkján, majd a Kincsédi-mezők mentén haladunk nyílegyenesen a Tilos-erdőig. Kisvártatva a kanyargó Ablánc-patakot keresztezve elérjük a romos Ablánci malomcsárdát, melynek kerítésén van a bélyegződoboz. Az egykori malomépület sajnos már hosszú ideje üresen áll, állapota egyre csak romlik. A malomcsárda után kicsit aszfaltozunk, majd az Acsádi-erdőbe követjük a kék jelzéseket. Murvás, illetve erdei utakon haladunk Szeleste irányába, miközben leküzdünk egy kisebb szintemelkedést, egy aluljárón „keresztezzük” a vasutat, továbbá a Mocsony nevű erdőrésznél átkelünk a Szelestei-patakon. A Festetics-kastéllyal és arborétummal büszkélkedő Szelestén az Anita presszóban bélyegezhetünk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túrát a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szakemberei vezetik.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!