MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
004
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 121.5 km
Eszköz 140 m

Sárvárról a Nádasdy-vártól nyugatnak indulva kezdünk bele a kék jelek követésébe. Miután elhagytuk a várost a Gyöngyös-patak töltésén trappolva érjük el az országút mellett fekvő Csényeújmajort, aminek kis kápolnájánál találjuk a bélyegzőt. Aszfaltúton érünk be Csényére, majd a határában fekvő Tilos-erdő sakktáblaszerű nyiladékain lólépésben vágunk át. Bögötre szántók mentén érkezünk, ahol a falu központjában tudunk pecsételni. Aszfaltcsíkon haladva árnyas erdőben haladunk, majd a 88-as úton átkelve nyílegyenesen átgyalogolunk az Ölböi-Nagy-erdőn, aminek egyhangúságát a Lőrinci-erdő fenyvesei törik meg. Szeleste vasútállomását nyílt terepen közelítjük meg és innen már csak pár száz méter választ el minket a kastéllyal és arborétummal is büszkélkedő településtől.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túrát a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szakemberei vezetik.


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!