MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
005
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 111.1 km
Eszköz 190 m
Feliratkozáshoz >
2 jelentkező várólistán

Sétánk során alig emelkedünk, mégis fölfelé tartunk: a Kemeneshát kavicstakarójának hátát vesszük célba. Túránk meghatározó elemei a víz és az erdő, pedig beszántott tájon járunk. Alig hagyjuk el Sárvár hangulatos tavait, máris a Rábát keresztezzük. Hosszú aszfaltsétát vált fel az egyenesen vezetett erdei szakaszok füzére, melyeken elérjük Sitkét, ahol a légies megjelenésű, csonka tornyú kálváriakápolna emlékezetes látványa fogad. Sitke után hangulatos szőlők között gyalogolunk át Gércére. A túra innen a következő szakaszon, szintén csoportosan folytatható.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Gáncs Krisztián Szakaszfelelős 2022.09.14., 19:31
Kedves Emil! Nem tudom megígérni, hogy meg tudjuk várni Önöket, mert 9 óra körül el kell indulnunk. Javaslom, hogy ne a rajthoz jöjjenek, ha sokkal később érnének oda, hanem a csónakázó tó felé, ahol a pecsételő pont is van. Mi is arrafelé megyünk majd (mivel már nincs pecsét a várnál). Utol fognak érni minket, mert nyugodt tempóban fogunk menni. Telefonon elérhető leszek. Tudják majd jelezni, hogy merre járnak. Gáncs Krisztián
Venyercsán Emil | 2022.09.14., 17:28
Tisztelt Gáncs Krisztián Szervező! Budapestről indulunk vonattal, ami 8.58-kor ér Sárvárra, tehát a találkozó után pár perccel (ha nem késik az IC). Innen még el kell jutnunk a kiírt találkozási helyre is. Kérem írja meg, hogy van-e lehetőség, hogy megvárjanak minket. Üdvözlettel: Paupera Johanna Venyercsán Emil.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!