MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
006
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 114.1 km
Eszköz 1125 m

Kiadós, egyben tartalmas erdei túrát nem csak a hegyekben lehet tenni – ezt bizonyítja a Farkas-erdőt feltáró Kéktúra-szakasz Gérce és Káld között. A megye legnagyobb erdősége hosszú múltra tekint vissza, amint azt a Banya-fák évszázados törzsmaradványai is bizonyítják. A kellemes hangulatú rengeteget temérdek vad lakja, a túrán pedig jó eséllyel pillanthatunk meg a fák között csörtető vaddisznókat, vagy az úton riadtan átrohanó őzeket. A szép fekvésű, igényes Hidegkúti vadászháztól a Kemeneshát kavicshátaira kaptatva érjük el Káldot.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Szócsin Csaba | 2022.10.08., 6:38:
Köszönöm.
Lederer György Szakaszfelelős 2022.10.08., 6:31:
Kedves Szócsin Csaba!
Meg fogjuk várni.

Üdv:
Lederer György
Szócsin Csaba | 2022.10.07., 11:31
Üdv!
Szeretném jelezni hogy lehet hogy én pár percet késem.A családom ott lesz időben de én a kocsit áthajtom Káld ra és 8:29 kor indul a busz Gércére.Elviekben 8:40 re ott is van ha a Menetrendek.hu nak hinni lehet.Onnan még el kell gyalogolnom a kiinduló pontra.
Köszönöm :Szócsin Csaba
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!