MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
008
Eszköz 124.3 km
Eszköz 1105 m

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az Országos Kéktúra síkvidéki szakaszának legszebb része a Szajki-tavakat kísérő útvonal. Hosszúperesztegről megtermett fatörzsek között érjük el az erdő keretezte tófüzért. A dombok közé szorult, hosszúkás víztükörre horgászviskók mólóiról leshetünk ki, majd a szajki üdülőtelep után kiadós erdei meneteléssel keressük fel az ötvösi pecsételőhelyet. Mivel ez külterületen, falvaktól távol található, a túrát kiegészítjük a dabronci vasútállomásig.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Kis Balázs Szakaszfelelős 2022.10.10., 15:18
Kedves Túratársak!
Remélem mindenki jól érezte magát, és rendben hazaért!
És köszönöm a rugalmasságot, a túra befejezésénél.
szép napot, további jó túrázást,
Balázs
Dudás Nikoletta | 2022.09.07., 16:34
Kis Balázs, minket nem érint, mert 9 és 16 óra között a Kék jelzésen haladunk, ahol meg letérünk az az ötvösi pecsételőhely után lesz, de onnan már nem erdőben haladunk.
Kis Balázs Szakaszfelelős 2022.09.07., 16:08
Szombathelyi Erdészeti Zrt. közleménye, mely érinti a Kéktúrázás napja ezen szakaszát is! 'Erdőlátogatók figyelem! Kezdődik a gímszarvasok násza. „Orgonálnak” a bikák az erdőben, de nem csak jellegzetes hangjukkal demonstrálják erejüket, hanem össze is csapnak egymással, hogy eldöntsék, ki legyen a hárem ura. Szeptember elsején indul a gímszarvas vadászati idény. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. kéri a kirándulókat, túrázókat, hogy szeptember-október hónapokban a gímszarvas bőgés idején, a vad nyugalmának biztosítása és a balesetveszély elkerülése érdekében, az erdőlátogatást reggel 8 óra és délután 16 óra közé tervezzék. Fontos, hogy a kijelölt turista útvonalakról ne térjenek le, a kutyát csak pórázon sétáltassák. Szeptemberi-októberi időszakban turista útvonalak lezárásra nem kerülnek, csak kérjük a megadott időintervallum betartását. Szombathelyi Erdészeti Zrt."
Dudás Nikoletta | 2022.09.02., 15:20
Üdvözlet! 8.49-re érek busszal Hosszúperesztegre Sümegről.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!