MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
009
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 120 km
Eszköz 195 m

A Kéktúra megragadó vonása, hogy az egyik tájegységet járva gyakorta láthatjuk a következőt, így ízelítőt kapunk belőle, milyen vidék áll előttünk. Határozottan igaz ez az ötvösi pecsételőhelytől Sümegig vezető szakaszra. Bár többnyire nyílt terepen, hosszú, egyenes szakaszokat követünk a mezőgazdasági táblák között, és a végén még kiadós aszfaltvándorlásra is kényszerülünk, a bakonyszéli hegyek és a sümegi vár magasan ülő sziluettje egyre növekvő csaliként lebeg előttünk az út során. Érintjük az egyutcás Kisvásárhelyt is, mely hangulatában egyszerre idézi meg az alföldi tanyacsokrok és az apró hegyi telepek világát. Vándorlásunk a sümegi vár alatt végződik.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Kiss Péter Szakaszfelelős 2021.09.29., 19:12
Kedves Túratársak! Szeretettel köszöntünk benneteket annak reményében, hogy ez a nem mindennapi túra, egy kellemes, szép élmény fog maradni. Ennek érdekében, egy-két dologra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. A túra mint tudjátok, 17,5 km hosszú, elenyésző szintemelkedéssel. Viszont, kialakított pihenőhely, csak Kisvásárhelyen van, és ott is erősen korlátozott ülőhellyel. Éppen ezért, érdemes valamilyen ultrakönnyű ülő alkalmatosságot (pl. aluvázas horgásszék) hozni, így komfortossabbá lehet tenni a túrát. Nem beszélve arról, hogy október lévén zordabb körülmények is várhatóak, és nem biztos, hogy le lehet ülni a fűbe. A túrába iktattunk négy pihenőt, kb. óránként egyet, amit természetesen, ésszerű keretek között, a csapat összetétele módosíthat. Vízvételi lehetőség túra közben, csak Kisvásárhelyen van. A túra előtt (8.55-9.00) fontos, hogy tartsunk egy rövid megbeszélést. Felelősséget csak azokért tudunk vállalni, akik ezen a megbeszélésen részt vesznek, és velünk együtt indulnak el, 9.00-kor. Minden jelentkezőt szeretettel várunk: Kiss Péter Ernő és Kiss Péter szakaszfelelősök, ezüstjelvényes túravezetők. 2021.09.29.
Németh Ádám Szervező 2021.09.29., 9:55:
Kedves Adrienn, itt a jelentkezés fülnél legyél kedves megnyomni a lemondás gombot. Itt üzenőfalon nem lehet lejelentkezni.
Németh Ádám Szervező 2021.09.29., 9:55:
Kedves Adrienn, itt a jelentkezés fülnél legyél kedves megnyomni a lemondás gombot. Itt üzenőfalon nem lehet lejelentkezni.
Vighné Somogyi Adrienn | 2021.09.29., 8:03:
Szeretném törölni erre a túrára a jelentkezésem
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!