MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
010
kéktúrás bélyegzésre ideális
a természetjáró.hu túrájaa természetjáró.hu túrája
Eszköz 120.9 km
Eszköz 1420 m

Síkság és hegyvidék találkozásánál járunk, nem csoda tehát, hogy messzire látszó várak füzére tarkítja a tájat. Amely ráadásul a Balaton környéki vidék egyik legmarkánsabb hangulatú szeglete. Tátika várának romjai és panorámája, egy elenyészett falut rejtő erdőség, halomsírok és a zalaszántói buddhista sztúpa sorakoznak az útvonal mentén – no meg persze Sümeg várának monumentális látképe. Hegyvidékhez méltón sokszínű, folyamatosan újat mutató szakasz ez, amely emlékezetes látnivalóinak sokaságával végig leköti a Kéktúrázókat.

Ezen a szakaszon a Természetjáró szerkesztője kíséri a csoportot, így tőle nyugodtan kérdezhettek a termeszetjaro.hu weboldalról és a Természetjáró Appról egyaránt. Szívesen megmutatja az olyan hasznos funkciókat, mint a túratervezés, az útvonal rögzítése vagy a terepi navigáció.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Tömegközlekedés a túra két végpontja között:

Túránk indulópontját, Sümeg vasútállomást könnyű megközelíteni vasúttal, busszal és autóval egyaránt.
Zalaszántóról, ahova a túra végén érkezünk, a Zalaszántó, Ádám utca buszmegállóból negyed óra alatt visszaérünk Sümegre, az autóbusz-állomásra (Flórián tér). Innen rengeteg busz indul, illetve negyed óra séta a vasútállomás.
Figyelem! Az utolsó délutáni-esti busz Zalaszántóról 17:00-kor indul, ezt mindenképp el kell érnünk, ezért a túra menetidejét eszerint kalkuláljuk.

Parkolás Sümegen:
A vasútállomáson kevés hely áll rendelkezésünkre, ezért azt javasoljuk, hogy a városban keressetek parkolási lehetőséget. Egy ötlet: a Kisfaludy Sándor téren találunk parkolót (5-6 perc séta a buszmegállótól).


Üzenőfal

Regős Gábor | 2022.10.07., 18:35
Kedves Zsuzsa!
A Győr felől 9 órára érkező vonattal fogok a tervek szerint érkezni, remélem odaérek. Köszönöm.
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2022.10.05., 12:31
Kedves Edina! Úgy tervezzük, hogy igen, hiszen a túra legszebb kilátása onnan nyílik, de mivel a romok nem közvetlenül az útvonal mellett találhatóak, hanem oda-vissza 1 km-es kitérővel, ezért majd a csoportra bízzuk a döntést. Nem is kell feltétlenük reggel eldönteni, hanem majd az idő függvényében látni fogjuk, hogy belefér-e vagy sem. Üdv, Zsuzsa
Balogné Lente Edina | 2022.10.05., 12:26
Kedves Zsuzsa és Eszter ! Érdeklődnek, hogy a Tátika várhoz is felmegyünk ?
Köszönöm a választ.
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2022.10.04., 14:38
Kedves túratársak! A szövegben véletlenül Tapolcát írtunk Sümeg helyet egy helyen, amit már kijavítotttunk. A lényeg, hogy szombaton találkozunk SÜMEGEN! :) Mi már nagyon várjuk! :) Ha bármi kérdésetek van addig is, ezen a felületen feltehetitek.
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2022.09.09., 8:40:
Kedves András! Az egész esemény időpontja 2022. október 8., ezért nem írjuk ki az egyes szakaszoknál újra.
Vízy András | 2022.09.08., 23:31
Pls, a találkozáshoz a DÁTUMOT is adjátok meg 🙏🥰🙏 Thx!
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!