MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
014
kéktúrás bélyegzésre ideális
vadkempinges nomád túravadkempinges nomád túra
Eszköz 111.3 km
Eszköz 1535 m

A Balaton-felvidék alighanem legszebb Kéktúra-szakasza a tanúhegyek királyának tetejére invitál, mely költőket és írókat ihletett meg, jellegzetes formájával, tekintélyt parancsoló méreteivel pedig nem csupán a Balaton turisztikai népszerűségének kovácsa volt a kezdetekben, hanem Magyarország legismertebb látványainak is egyike: a Badacsonyra tartunk.

Túránk a badacsonytördemici vasútállomáson (egyben pecsételőhelyen) indul. Kezdetben a Bujdosók lépcsőjén házak és pincék között lépcsőzünk, majd a Balatont csaknem minden olyan szögből megcsodálhatjuk, amit az apró hegytető nyújtani képes. Előbb egy egyedi univerzum bontakozik ki a Badacsony platóján: bükkök katedrálisa és kilátóhelyek váltakoznak a Kéktúra mentén, majd egy vad, sötét sziklaalakzatokkal szegélyezett Kőkapun kelünk át. Visszanézve nyaralók és szőlősorok, fölöttük misztikus kőzetformákkal tűzdelt erdőpalást fedi a hegyoldalakat, ám a tájkép csak a Badacsony tetejére hágva teljesedik ki. Ezután két kisebb tanúra, a Gulács-szoknyájára és a Tóti-hegyre vezet utunk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Vadkempinges nomád Kéktúra Ákossal és Viktorral
A vállalkozó kedvűek (maximum 10 fő) Káptalantóti után folytathatják tovább a túrát a vadkempingezős kéktúrázásairól ismert Kércz Viktorral és Makra Ákossal. A nomád szállás Magyarország egyik legszebb panorámájával megáldott tanúhegye, a Csobánc teteje (kb +4 km) lesz. Innen folytathatja másnap a túrát, akinek van kedve hosszabbítani Szentbékkálláig vagy Balatonhenyéig, vagy vissza Badacsonytördemicig. Vagy ameddig jól esik :)
A túrán sok hasznos információt tudhatunk meg a nomád kéktúrázásról, az éjjel-nappal szabad ég alatt töltődésről, és ennek "túléléséről".
Időjárásnak megfelelő derékalj, hálózsák, és menedék szükséges! Időjárástól függően olyanoknak is ajánljuk ezt a lehetőséget, akik még nem aludtak/sátraztak kint, így "kontrollált" körülmények között tudnak belekóstolni ebbe. További információk az üzenőfalon lesznek elérhetőek.


A nomád vadkempingezésre a helyeket az üzenőfalon írt bejegyzések sorrendjében lehet feltölteni.


Üzenőfal

Pénzesné Bezegh Rita | 2022.10.14., 19:25
Sziasztok! Köszönjük szépen a túrát, nagy élmény volt! A csoport képeket valahol meg lehet tekinteni? 🙂 köszi és csodaszép őszi napokat kívánunk mindenkinek!
Dr Szabadi Viktor | 2022.10.10., 14:13
Sziasztok!

Köszönöm a lehetőséget, hogy kb fél év kihagyás után újra a kéket járhattam. Igazán jó társaság jött össze és köszönöm a sok hasznos tippet is amit az út során kaptam tőletek. Az éjszakát pedig sikerült a sátornak és nekem is "túlélnie". Éljen a vadkemping!

Viktor
Lőrincz Emerencia | 2022.10.10., 10:31
Sziasztok! Köszönjük a lehetőséget, nagyon szuper volt azonos érdeklődési körű emberekkel találkozni és plusz egy fő is meglett győzve, hogy nem olyan rossz ez a vadkemping... (:
E&Tündi
Dr. Makra Ákos Szakaszfelelős 2022.10.09., 19:40
Sziasztok!

Köszönjük mindannyiótoknak, hogy részt vettetek. Reméljük, mindenki jól érezte magát a túra során, valamint hogy a vadkempinges delegációnak is inkább meghoztuk, mintsem elvettük a kedvét a szabad ég alatt alvástól :)

Viktor és Ákos
Kércz Viktor Szakaszfelelős 2022.10.07., 20:58
Sziasztok!

Szeretettel várunk holnap mindenkit! Mi is a korábban említett vonattal jövünk, 10:17-kor érkezünk a menetrend szerint, így ha 10:15-kor még nem találtok ott minket, ne lepődjetek meg :) Tervezett indulás 10:30 körül!
Albert Csaba | 2022.10.07., 16:21
esetleg a bp.-ről jövőknek nem férnék be valakihez ? m1/m7 bevezetőnél lakom, +36317814661 a számom.
Harangozó Réka Anna | 2022.10.07., 11:09
Sziasztok!
Sajnos nem tudok menni. :(
Kellemes túrát, szép időt!
Réka
Dr. Makra Ákos Szakaszfelelős 2022.10.06., 18:31
Sziasztok!

Ma (csütörtök) éjfélig még lehet lemondani a túrát és jelentkezni rá, péntektől csak az üzenőfalon lehet ezt jelezni.

Szeretném még egyszer kihangsúlyozni, hogy mindenki, aki szeretne részt venni a vadkempinges részen, kérem úgy készüljön, hogy lesz lehetősége rá, és hozzon magával megfelelő felszerelést :)

Ha bármi váratlan felmerülne a túra előtt, akkor alább az elérhetőségeink sürgős esetben, de olvasni fogjuk az üzenőfalat is.

Viktor: +36308350287
Ákos: +36205565333
Molnár Kristóf | 2022.10.06., 16:53
Felszabadult 1db kintalvós hely, sajnos máshogy alakul a hétvégém.
Lőrincz Tünde | 2022.10.06., 10:19
Sziasztok! Én is szívesen csatlakoznék a sátrazáshoz ha van még rá lehetőség.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!