MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
014
Eszköz 111.3 km
Eszköz 1535 m

A Balaton-felvidék alighanem legszebb Kéktúra-szakasza a tanúhegyek királyának tetejére invitál, mely költőket és írókat ihletett meg, jellegzetes formájával, tekintélyt parancsoló méreteivel pedig nem csupán a Balaton turisztikai népszerűségének kovácsa volt a kezdetekben, hanem Magyarország legismertebb látványainak is egyike: a Badacsonyra tartunk.

Túránk a badacsonytördemici vasútállomáson (egyben pecsételőhelyen) indul. Kezdetben a Bujdosók lépcsőjén házak és pincék között lépcsőzünk, majd a Balatont csaknem minden olyan szögből megcsodálhatjuk, amit az apró hegytető nyújtani képes. Előbb egy egyedi univerzum bontakozik ki a Badacsony platóján: bükkök katedrálisa és kilátóhelyek váltakoznak a Kéktúra mentén, majd egy vad, sötét sziklaalakzatokkal szegélyezett Kőkapun kelünk át. Visszanézve nyaralók és szőlősorok, fölöttük misztikus kőzetformákkal tűzdelt erdőpalást fedi a hegyoldalakat, ám a tájkép csak a Badacsony tetejére hágva teljesedik ki. Ezután két kisebb tanúra, a Gulács-szoknyájára és a Tóti-hegyre vezet utunk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!