MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
014
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 111.3 km
Eszköz 1535 m

A Balaton-felvidék alighanem legszebb Kéktúra-szakasza a tanúhegyek királyának tetejére invitál, mely költőket és írókat ihletett meg, jellegzetes formájával, tekintélyt parancsoló méreteivel pedig nem csupán a Balaton turisztikai népszerűségének kovácsa volt a kezdetekben, hanem Magyarország legismertebb látványainak is egyike: a Badacsonyra tartunk. Ám előbb, ízelítőül két kisebb tanú, a Tóti-hegy és a Gulács-szoknyájára vezet utunk. Végig jellegzetes ritmusban változik a táj. Alant nyaralók és szőlősorok, fölöttük misztikus kőzetformákkal tűzdelt erdőpalást fedi a hegyoldalakat, ám a tájkép csak a Badacsony tetejére hágva teljesedik ki. A vad, sötét sziklaalakzatokkal szegélyezett Kőkapun átkelve egy aprócska, egyedi univerzum bontakozik ki a Badacsony platóján: bükkök katedrálisa és kilátóhelyek váltakoznak a Kéktúra mentén. A Balatont csaknem minden olyan szögből megcsodálhatjuk, amit az apró hegytető nyújtani képes, mielőtt a Bujdosók lépcsőjén újra a házak és a pincék közé ereszkedünk. Túránk a badacsonytördemici vasútállomáson (egyben pecsételőhelyen) végződik.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Németh Ferenc Szakaszfelelős 2021.10.09., 7:22:
Rita, ha ugyanaz a problémátok és 9:20 előtt érkeztek, akkor Zsanettel együtt elvihettek egy autót a Badacsonytördemic-Szigliget vasútállomáshoz még a tóra előtt.
Zadravecz Rita | 2021.10.09., 7:17:
Szia Adri! Szívesen csatlakoznánk a túra után a lányommal visszafelé Káptalantótiba. Előre is köszönjük! 😍 Zadravecz Rita és Durst Lili.
Galaczi Zsanett | 2021.10.09., 7:13:
Huuu rendben köszi szépen, és jobbulást a gyerkőcnek! Akkor ott megbeszélünk mindent :)
Németh Ferenc Szakaszfelelős 2021.10.09., 7:10:
Zsanett, mi is hasonlóan teszünk, ahogy Adriék. Szóval szerintem lesz hely visszafelé, ha más nem két körben. A két pont között autóval 10 perc az út. Egyeztessünk a helyszínen. Napsütéses idővel várunk minden túrázót, Feri
Németh Ferenc Szakaszfelelős 2021.10.09., 7:05:
Nagyon sajnálom Mária! Jobbulást kívánok! Köszönöm, hogy jelezted!
Gulyás Mária | 2021.10.09., 7:02:
Kedves Zsanett! Belázasodott a gyerekem. Ne haragudj,de nem tudok menni!
Szabó Adrienn | 2021.10.09., 7:00:
Sziasztok! Mi is 9-re érünk kb. Káptalantótiba. Csapat egy része ott marad, majd 2 autóval Badacsonytördemicre. Délután is fordulnunk kell egy plusz kört, úgyhogy hozzánk befér, aki szeretne visszamenni az autóért Káptalantótiba. Adri
Gulyás Mária | 2021.10.09., 6:48:
Rendben! Fehér Suzuki Baleno. 😁
Galaczi Zsanett | 2021.10.09., 6:45:
Szio oké köszi :) akkor időben indulok :) ez volt a tervem, mert úgy volt hogy jön egy barátom autóval de ő közbe beteg lett…így egyedül maradtam :) vagyis a kutyimmal megyek :) akkor találkozunk Tótiba egy régi kék Citroen xsara lesz az enyém :)
Gulyás Mária | 2021.10.09., 6:34:
Szia! Ugyanez volt a dilemmám tegnap! :) Ha odaérsz kb 9 re Káptalantótiba,akkor kettő autóval átmegyünk Tördemicre,az egyiket itthagyjuk,a másikkal visszamegyünk az indulási helyre. A túra végén bepattanunk az ott lévő autóba és irány Káptalantóti. Biztos többen is lesznek így. :)
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!