MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
015
Eszköz 113.8 km
Eszköz 1500 m

Ha van két aktuálisan népszerű hívószava a Balaton-felvidéki tájnak, alighanem a tanúhegyek és a Káli-medence azok. Túránk éppen e kettőből kínál tartalmas ízelítőt. Szőlők közt kaptatunk föl a várrommal ékesített, füves tetejű Csobáncra, mely minden bizonnyal a tanúhegyek vidékének leglátványosabb panorámáját kínálja a Balaton zöldeskék látképével és temérdek másik hegy, illetve hegység sziluettjével. Néhány szomszédos domborulaton átkelve már a Káli-medence páratlanul lakályos falvai felé tartunk. Mielőtt megérkeznénk Szentbékkállára, a régmúltba is látogatást teszünk: a kőtenger szanaszét heverő tömbjei a Pannon-tó partvidékét, a velétei palotarom falai pedig a középkor emlékét őrzik.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!