MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
016
kéktúrás bélyegzésre ideális
kisgyerekes családi túrakisgyerekes családi túra
Eszköz 18.6 km
Eszköz 1260 m

A közeli tanúhegyek mágnesként hódítják magukhoz a túrázókat, pedig a Káli-medence peremén emelkedő hegyek is egészen karakteres varázzsal bírnak. A Szentbékkálla és Balatonhenye közti Fekete-hegy széles bazaltlepénye ugyan nem olyan hivalkodó, mint a Badacsony vagy testvérei, mégis pont annyira rendkívüli. Piciny univerzuma élesen elüt a lenti medencétől, szőlői közül kilátunk a környező tájra, ráadásul van egy olyan jellegzetessége is, amivel máshol nem találkozunk a Balaton-felvidéken: hátát apró tavak pettyezik. A Kéktúra elkalauzol a hegyperemre épített Eötvös Károly-kilátóba is, ami gondoskodik róla, hogy tágas panorámát kapjunk a Balatonra, a Káli-medencére és a szomszédos tanúhegyekre. Rövid, ám fölöttébb látványos szakasz maradandó attrakciókkal.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Ballon Viktor Szakaszfelelős 2022.10.10., 10:43
Sziasztok!
A jó idő mellett örülünk annak, hogy ilyen jó kis csapat jött össze szombaton!
Köszönjük a részvételt, remélem minél többetekkel találkozunk jövőre is a Kéktúrázás Napján, vagy év közben valamely túraszakaszon! :)
Üdvözlettel:
Viktor&Orsi
Sós-Valentin Ferencné Tímea | 2022.10.08., 21:22
Köszönjük a szervezést! Jó pihenést kívánunk mindenkinek! Timi és Feri

Ballon Viktor Szakaszfelelős 2022.10.08., 7:35:
Kedves Mindenki! A túra végén 5 főt vissza tudok vinni Szentbékkállára! Ideálisabb ha sofőröket, és akkor mindenki vissza tud menni a többiekért Henyére. A túra elején, végén egyeztetünk. 🙂 Ballon Viktor
Srajnerné Türjei Anita | 2022.10.07., 14:58
Sziasztok! Már megint én vagyok! Bocsánat a logisztikáért de az előző üzenetem sztornó. Nekünk az lenne a legjobb ha a túra végén a férjem beülhetne valakikhez, akik elvinnék őt a Köveskáli buszmegállóba az autónkhoz és ő visszajönne értünk(valószínűleg ott parkolunk le és buszozunk Szentbékkállára reggel.
Srajnerné Türjei Anita | 2022.10.07., 14:45
Sziasztok! Esetleg valakivel megoldható lenne hogy átvinne minket Balatonhenyéről Szentbékkállára, mi pedig őt vissza a végén? Viszont hozzánk csak egy ember fér be, a gyerek ülés miatt,így olyat keresnénk aki egyedül jönne.
Szalay Henrietta | 2022.10.07., 14:28
Kedves Veres-Szentkirályi András!
Nagyon örülünk:-) Találkozunk holnap Balatonhenyén 09:45-kor, mi szürke Opellel leszünk.
Henrietta
Ballon Viktor Szakaszfelelős 2022.10.07., 13:16
Kedves Mayer Mária!
Sajnáljuk, mielőbbi gyógyulást kívánunk nektek!
Veres-Szentkirályi András | 2022.10.07., 12:43
Kedves Henrietta!

Mi hasonlóan ketten jövünk egy autóval, szóval meg tudnánk oldani egy ilyen együttműködést. Találkozzunk Balatonhenyei végponton 9:45-kor, fehér Kia autóval érkezünk.

Üdv:
András
Szalay Henrietta | 2022.10.07., 10:18
Kedves Túratársak!
Mi ketten vagyunk, egy autóval. Szeretnénk kérdezni, hogy valakivel meg tudjuk-e oldani, hogy átszállítjuk Balatonhenyéről Szentbékkálára, ő pedig minket átszállít majd a túra végeztével Szentbékkálára? Üdv:
Henrietta
Srajnerné Türjei Anita | 2022.10.07., 8:37:
Sziasztok! Kedves Sós-Valentin Tímea. Mi örülnénk ha el tudnánk juttatni Balatonhenyére az autót, a férjem átvinné, a visszajutásban tudnak neki segíteni?
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!