MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
016
kisgyerekes családi túra
Eszköz 18.6 km
Eszköz 1260 m

A közeli tanúhegyek mágnesként hódítják magukhoz a túrázókat, pedig a Káli-medence peremén emelkedő hegyek is egészen karakteres varázzsal bírnak. A Szentbékkálla és Balatonhenye közti Fekete-hegy széles bazaltlepénye ugyan nem olyan hivalkodó, mint a Badacsony vagy testvérei, mégis pont annyira rendkívüli. Piciny univerzuma élesen elüt a lenti medencétől, szőlői közül kilátunk a környező tájra, ráadásul van egy olyan jellegzetessége is, amivel máshol nem találkozunk a Balaton-felvidéken: hátát apró tavak pettyezik. A Kéktúra elkalauzol a hegyperemre épített Eötvös Károly-kilátóba is, ami gondoskodik róla, hogy tágas panorámát kapjunk a Balatonra, a Káli-medencére és a szomszédos tanúhegyekre. Rövid, ám fölöttébb látványos szakasz maradandó attrakciókkal.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!