MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
016
Eszköz 1Nyílt túra
természetjáró.hutermészetjáró.hu
Eszköz 18.6 km
Eszköz 1260 m

A közeli tanúhegyek mágnesként hódítják magukhoz a túrázókat, pedig a Káli-medence peremén emelkedő hegyek is egészen karakteres varázzsal bírnak. A Balatonhenye és Szentbékkálla közti Fekete-hegy széles bazaltlepénye ugyan nem olyan hivalkodó, mint a Badacsony vagy testvérei, mégis pont annyira rendkívüli. Piciny univerzuma élesen elüt a lenti medencétől, szőlői közül kilátunk a környező tájra, ráadásul van egy olyan jellegzetessége is, amivel máshol nem találkozunk a Balaton-felvidéken: hátát apró tavak pettyezik. A Kéktúra elkalauzol a hegyperemre épített Eötvös Károly-kilátóba is, ami gondoskodik róla, hogy tágas panorámát kapjunk a Balatonra, a Káli-medencére és a szomszédos tanúhegyekre. Rövid, ám fölöttébb látványos szakasz maradandó attrakciókkal.

Ezen a szakaszon a Természetjáró szerkesztője kíséri a csoportot, így tőle nyugodtan kérdezhettek a termeszetjaro.hu weboldalról és a Természetjáró Appról egyaránt. Szívesen megmutatja az olyan hasznos funkciókat, mint a túratervezés, az útvonal rögzítése vagy a terepi navigáció; a kilátóban pedig kipróbálhatjuk az alkalmazás csúcskereső funkcióját is.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2021.10.09., 10:32
Úgy hallottuk, hogy néhányan lekésték a buszt Köveskálon. Kérem, hívjanak fel a 20 661 1759-es számon!
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2021.10.08., 18:36
Kedves Réka! Megnéztük, nem javasoljuk a futóbabakocsit a túrára.
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2021.10.07., 18:20
Kedves Réka! Erre talán holnap tudunk válaszolni, bár nem vagyunk szakértői a futóbabakocsiknak, de felmérjük a terepet :)
Cziegerné dr. Kormos Réka | 2021.10.07., 18:14
Kedves Túravezetők! A lányommal (9 éves) és az unokaöcsémmel (1,5 éves) mennénk a túrára, regisztráltam is, és azt szeretnèm megkérdezni, hogy ez a túraút futóbabakocsival is járható, ami kifejezetten terepre való? Vagy érdemes inkább háton vinni a kisebb gyermeket? Köszönöm a választ előre is!
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2021.10.06., 15:51
A másik az utazási logisztika: aki autóval érkezik, a legjobb, ha a háromszögeléses módszerrel Köveskálon parkol. Köveskál Városkút megállóba 10:01-kor, Köveskál felső megállóba 10:03-kor érkezik a busz, ami 6 perc alatt átvisz Balatonhenyére, indulópontunkra. Szentbékkálláról a túra után busszal juthatunk vissza Köveskálra (pl. 15:51, 17:24-kor). Ha bármi kérdésetek van, itt az üzenőfalon tegyétek fel nyugodtan!
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2021.10.06., 15:50
Kedves túratársak! Mi már nagyon várjuk a szombatot, reméljük Ti is! :) Két fontos dologra szeretnénk még felhívni a figyelmeteket: az egyik, hogy ha mégsem tudsz jönni, kérjük, ugyanazon a felületen, ahol jelentkeztél, nyomj egyet a Lemondás gombra, hogy a várólistán levők bekerüljenek, és hogy mi is tudjuk, hány résztvevőre számítsunk. Köszönjük!
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2021.09.27., 12:46
Kedves Kiss Gyuláné! Ugyanott, ahol jelentkezett a túrára, ha belép, megjelenik egy "lemondom a túrát" gomb, kérjük használja azt, mi nem tudjuk kivenni a listából. Ha viszont Ön törli a saját jelentkezését, a várólistáról bekerül automatikusan a következő. Egyébként itt, az üzenőfal első üzenetében leírtam részletesen, hogyan lehet eljutni a legegyszeűbben Balatonhenyére, hátha az segít. Köszönettel, Lévai Zsuzsa
Kiss Lici | 2021.09.27., 12:15
Kedves Szervezők! Leiratkoznék a várólistáról, ugyanis nem tudom megközelíteni Balatonhenyét! Köszönettel: Kiss Gyuláné
Lévai Zsuzsa Szakaszfelelős 2021.09.23., 9:47:
Kedves Ágnes! Nincs szokott idő, hiszen mindenki a saját tempójában megy, ráadásul most egy nagy csoport együtt fog túrázni. Közel 9 km, nézelődős, kényelmes tempóban, megállásokkal, a kilátóban több időt eltöltve - én azt gondolom, hogy 3 és fél óra, max. 4 lesz a menetidőnk.
Joó Csokonai Ágnes | 2021.09.21., 21:50
Kedves Szervezők! Érdeklődni szeretnék, hogy időben kB mennyi idő szokott lenni ez a túra? :) Köszönöm szépen Ágnes
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!