MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
017
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 115.2 km
Eszköz 1275 m

Kellemes erdei kirándulás két vidék határán, és búcsú a Balatontól. Talán nincs még egy szakasz az egész Kéktúrán, ahol annyira hirtelen és harsányan öltözne át a táj két szomszédos tájegység között, mint a balatonhenyei dombokon. A nem is oly távoli Balaton panorámáját kínáló, apró fákkal pöttyözött legelő mediterrán látképe Nagyvázsonyig a bakonyi erdők köntösébe bújik. A túra hosszan halad egy erdei aszfaltúton, és a két végpont közt kihívásoktól mentes, kiadós erdei sétát kínál. Nagyvázsony közelében nem csupán a Viszont-völgy gyepes, nyílt terepe, hanem kulturális látnivalók füzére zárja a menetelést: két kolostor és egy kápolna romja, no meg a Kinizsi-vár kérlelhetetlen tornya.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!