MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
019
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 119.1 km
Eszköz 1360 m

Míg a Kéktúra dunántúli szakaszain általában nyílt terepek és kisebb-nagyobb, szembeötlően kezelt erdőfoltok váltják egymást, addig a Városlőd és Bakonybél közötti szakasz északi hegyvidékeink erdőségeinek atmoszféráját nyújtja. A Kéktúra hatalmas, változatos rengeteget szel át, amelyet ezüstös törzsű, kecses szálbükkök ékesítenek. Mindezért pedig a távolság ellenére nem is kell különösebben megdolgozni, hiszen a lejtők alján maradva tekergünk a hegység mélye felé. Útba ejtjük Németbányát, a Magas-Bakony lábához tapadt, apró falut is, utunk végén pedig a számtalan látnivalót és szálláslehetőséget kínáló Bakonybélben érünk célt.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Lakner Gergő Szakaszfelelős 2021.10.10., 22:25
Kedves Túratársak! A túra során többen kérdeztétek, hogy hányan vesznek részt aznap országosan a programban, illetve hogy sikerült-e vajon a rekord. Nos az idei Kéktúrázás napja hivatalos résztvevőszáma 3240 fő. Ez új magyar rekordnak számít, hiszen egyszerre egy azonos napon az Országos Kékkörön ennyien még sohasem kéktúráztak szervezetten. Köszönjük szépen a részvételt Nektek!
Lakner Gergő Szakaszfelelős 2021.10.08., 2:09:
Kedves Túratársak! FONTOS INFO még, hogy a túrán jeladóval fogunk közlekedni (nálam lesz), ez az jelenti, hogy az utunk valós időben nyomon követhető lesz majd a https://kekturazasnapja.kektura.hu/terkep-1 link alatti térképen. Valamint kérek minden résztvevőt, hogy amint megérkezik intézze el a pecsételést, egyéb dolgokat, ezután a Fenyves kocsma előtti téren KÉREM, hogy várakozzatok, ahol az indulás előtt, és a névsorolvasás után szeretnénk egy közös csoportképet készíteni. Ez a túra dokumentálásához szükséges. Szeretném ha ez olajozottan működne, mivel az adminisztrációra, pecsételésekre, fotózásra is kell idő, valamint szeretnénk elindulni a lehető legkisebb csúszással. Ebben kérném a megfelelő közreműködéseteket. Köszönöm szépen. Üdv. Lakner Gergő
Lakner Gergő Szakaszfelelős 2021.10.08., 1:43:
Kedves Túratársak! Egyéb tudnivalók a túrával kapcsolatban. A szakasz első részén Városlődről kiérve autóút mellett haladunk majd, itt fokozott óvatosságot és figyelmet kérnék. Ezután lesz egy rész, ahol villanypásztoros karámokat érintünk, itt át kell jutnunk a kerítésen, vannak létrák, de az egyik kicsit imbolyog, ettől függetlenül az átjutást megfogjuk oldani. Kölcsönös segítséget kérnék mindenkitől, az akadályoknál segíteni fogjuk a résztvevőket. Több helyen keresztezzük majd a vízfolyásokat, az esőzések miatt több vízre számíthatunk, de mindenhol híd áll rendelkezésünkre. A túra nagy részében erdőben fogunk haladni, földes és murvás utakon. Néha-néha egy-egy legelőt érintünk. Ebből kifolyólag lakott terület csak Városlődön (indulási pont) és Bakonybélben (végpont) lesz, illetve a túra kb. felénél érintjük Németbánya település sarkát a pecsételés erejéig. Emiatt kérném a résztvevőket, hogy megfelelő mennyiségű étellel és innivalóval készüljenek. A túra útvonalán több helyen nincs térerő erre is számítsatok.
Lakner Gergő Szakaszfelelős 2021.10.08., 1:24:
Kedves Túratársak! A szombati napra jelen pillanatban gyengén felhős, szeles időt ígérnek, egyelőre csapadék nélkül, reményeink szerint ez már nem is fog változni. Reggel 5 C, délután 16 C fok várható. Réteges ruházat javasolt. A biztonság kedvéért esőkabát javasolt a táska aljában az eső elijesztésére. :) Az elmúlt egy-két nap esőzései miatt a földutakon és az erdőben sárra lehet számítani, illetve vizes avarra, fűre. Emiatt kérnék mindenkit, hogy vízhatlan bakanccsal/cipővel, esetleg kamáslival készüljön.
Tamási Györgyi | 2021.10.07., 21:27
Kedves Mindenki! Mi hárman jövünk egy autóban. Megoldható lenne valakivel/valakikkel (max. 2 fő) a két végpont közti autólerakás/megosztás? Üdv Mindenkinek! T. Györgyi
Lakner Gergő Szakaszfelelős 2021.10.07., 21:05
Kedves Gábor! Köszönöm szépen, hogy jelezted és látom, hogy le is iratkoztatok. Jó utat kívánok nektek! Illetve köszönöm, hogy töritek előttünk az utat :)
Stefankovics Gábor | 2021.10.07., 19:31
Kedves Gergő! Elnézést, lemondjuk a csoportos túrát, mivel számításunk szerint a közlekedésünk szempontjából korábbi indulás szükséges. ( kb.1 órával leszünk előttetek, jelzunk, ha esetleg váratlan esemény van az útvonalon.)
Lakner Gergő Szakaszfelelős 2021.10.03., 0:48:
Kedves Túratársak! A jelentkezések az elmúlt héten nagyon megugrottak. Valószínűsítem, hogy közel a teljes limitszámmal fogunk nekivágni a túrának. A nagy létszám miatt és mivel a végponton tömegközlekedéshez vagyunk kötve, kérnék mindenkit, hogy az indulási időpontot (reggel 08:00) próbáljuk betartani. Mivel sok helyről fogunk érkezni, az utazásokban becsúszhat késés, ha valakinek ilyen jellegű gondja akadna, kérem a már megadott telefonszámomon (+36 20 2428 826) jelezze aznap. Néhány percet tudunk várni, de én szeretnék legkésőbb 08:15-kor elindulni. Emiatt kérném azt is, hogy aki megérkezik Városlődre, ott amint tud pecsételjen, intézze el egyéb dolgait, és útra készen várja az indulást. Ha lehet kerüljük el azt, hogy 8-kor áll neki mindenki pecsételni. A Fenyves Kocsma nyitvatartási ideje (OKT 2021.08.05. nyilvántartása szerint) H–Cs: 6–22; P–Szo: 6–23; V: 6–24. Még egy fontos info, hogy a sok résztvevő miatt a túrát a másik szakaszfelelős kollégával úgy fogjuk vezetni, hogy én fogok a csoport elején menni, ő pedig utolsó emberként zárja a csoportot. Így tudjuk összetartani a társaságot, illetve a lemaradást elkerülni. Ha útközben bárkinek bármilyen problémája akad, meg kell állni stb. kérem jelezze. Ha nagyon szétszakad a csoport, akkor megfogunk állni néha és bevárjuk a többieket. Evvel kapcsolatosan még egy kérésem van, hogy a jelenlévő túratársainkra és magunkra is figyeljünk. Együttműködéseteket előre is köszönöm! Üdv. Lakner Gergő
Halász Imre | 2021.09.29., 11:41
Kedves Eszter és József a nejemmel partnerek lennénk egy telekocsis szállításban. a halaszimre@yahoo.com mélen tudnánk megbeszélni a részleteket. Üdv: Kata és Imre
Lakner Gergő Szakaszfelelős 2021.09.25., 19:34
Kedves Eszter! Jó ötlet ez is. Ezúton kérném a résztvevőket, hogy aki esetleg hasonlóan tervez, illetve autóval jönne, az kérem jelezze, és akkor akár lehetne telekocsis megoldás is a végpontról, ha még akad szabad hely a kocsikban, ki lehetne használni. Köszönöm.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!