MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
021
Eszköz 120.9 km
Eszköz 1475 m

Túránk kezdetben a Gaja bűvöletében telik, majd mielőtt ráunhatnánk a patakra, a Tési-fennsíkra kapaszkodva cseréljük le a díszleteket. Nem mintha a Gaja ne tenne meg minden tőle telhetőt, hogy magához láncoljon: a Bakony keleti oldalának legfontosabb vízfolyása eleinte a lankásan hullámzó, nyílt földek közt csordogál szelíden, majd a Római-fürdőnél megvillantja őserejét. A felsebzett sziklákon vízeséssel vágtázik át, ezzel arasznyi szurdokot nyit a Tési-fennsík tömbjének oldalába. Jásdig még követjük a patakot, de aztán meghódítjuk a platót, melynek jelképei az évszázados szélmalmok. Túránk a fennsík mélyét behálózó járatok feltárására induló barlangászok kutatóállomásánál, Csőszpusztán végződik.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!