MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Galyatető Turistacentrum   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
024
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 123.1 km
Eszköz 1380 m

A Vértes végeláthatatlan erdővidékének mélyére tartunk, amikor Gántot elhagyva a Géza-pihenőhöz kapaszkodunk. Utóbbi a hegység nyugati részén a Kéktúra egyetlen kilátóhelye, amely a Vértes belső részeire néz. Amit látunk, az meghatározza utunk hátralévő részét is: lapos, erdő fedte fennsíkot. A csekély magasság ellenére sudár bükkösöket is tartogatnak a következő kilométerek, melyek a csókakői vár látványában végződnek. A Vár-völgy szurdokán ereszkedünk a rikítóan fehér, sziklacsúcson ülő erősség alá, végül a Móri-árok völgyében fejezzük be a túrát.

A túrán a Vérteserdő Zrt. erdészeti szakembere is kíséri a csoportot.

Üzenőfal

Mimlits Beáta | 2021.10.09., 7:38:
Sajnos elaludtunk :( Már úton vagyunk, de kb 1-1,5 órás késéssel fogunk odaérni. Ha nem érnénk utol benneteket, akkor mindenkinek jó túrázást! Bea és Gábor
Terecskei András Szakaszfelelős 2021.10.08., 22:27
A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánunk! A többiekkel holnap reggel találkozunk! :)
Máté P. Krisztina | 2021.10.08., 20:14
Kedves Túravezetők! Lebetegedés miatt holnap sajnos nem tudunk túrázni:( M.P.Krisztina, Benedek
Varga Livia | 2021.10.08., 15:34
Kedves Szervezők! Sérülés miatt nem tudok részt venni a szombati túrán. Jó időtöltést kívánok! V. Livia
Terecskei András Szakaszfelelős 2021.10.06., 19:58
Kedves Túrázók! Gánt, községháza buszmegállónál a találkozó a megállóval szemközti, fenyőfákkal határolt, füves területen lesz. FONTOS! Ugyanebben az időpontban indul ugyanúgy Gánt, községháza megállótól a 25-ös szakasz túrája Várgesztes irányába! Bodajk felé a 24-es szakaszt keresse mindenki!
Terecskei András Szakaszfelelős 2021.10.06., 19:54
Kedves Túrázók! A szakasz megközelítésével, közlekedéssel kapcsolatban szeretnék néhány információt megosztani, főleg az autóval érkezőknek. A túra végpontjáról, Bodajkról eléggé körülményes visszajutni a kezdőpontra, Gántra, ezért inkább azt a megoldást javaslom, hogy az autókat Székesfehérváron tegye le mindenki. Az autóbusz állomás közelében több helyen is kiválóan lehet parkolni, akár a Piac téren a buszállomás szomszédságában, akár a nagyáruházak parkolóiban. 7:35-kor indul Gántra busz, ez éppen a megadott találkozási időre érkezik meg Gánt, községházához (ez a településen belül az utolsó megálló). Visszafelé tervezetten a 17:03-as buszig megérkezünk Bodajkra (a célpontunk településen belül a lakótelepi elágazás nevű megállónál van), így ezzel lehet visszatérni Székesfehérvárra az ott leparkolt autókhoz.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!