MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
028
Eszköz 113.6 km
Eszköz 1365 m

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik Budapest közelében vágynak a vidék nyugalmára, és a Gerecse erdőinek oltalmára, de megerőltető, sportértékű túrázás helyett „csak” egy kellemeset sétálnának a természetben. A hegység bányászat által feltárt, geológiailag különleges részén járva a „vörösmárványbányát” kerüljük, melynek jellegzetesen rózsaszín, csillogó felületű terméke a budapesti belváros számos épületbelsőjében megjelenik. A márványként ismert mészkő ránézésre is teljesen eltér attól a hófehér mészkőtől, amivel már a Pes-kő sziklafala alatt találkozunk. A vándorlás végét a koldusszállási erdészház jelzi, melynek közelében buszra szállunk, de a túrát kiegészítve Tatabánya széle is elérhető.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!