MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
029
Eszköz 122.4 km
Eszköz 1705 m

A Gerecse legvadabb formákat felvonultató részét járjuk be, miközben fontos történelmi események színhelyeit is felkeressük. A vastartalmú ásványoktól piros-vörös színben pompázó mészkő (vörös márvány) bányászatáról ismert Tardosról indulunk, majd a Nagy-Gerecse hatalmas tömbjét kerülve mohosszikla kibúvások és ősöreg bükkök között haladunk. Körbefotózzuk az erdő Öregapját, a közel 250 éves Sandl hársat, elsétálunk a hangulatos Serédi kastély előtt. Pusztamaróton egy sok évszázados tragédia emlékművénél költjük el ebédünket. Ellátogatunk Péliföldszentkereszt szalézi rendházához,majd megpihenünk a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban, ahol megtekinthetjük a Magyarországon egyedülálló teremtésvédelmi kiállítást, amely az általunk vezetett túra résztvevőinek ezúttal ingyenes. Szent-kút forrásánál feltöltjük kulacsainkat friss forrásvízzel, végül a bajóti Öreg-kő letörése alá kapaszkodunk fel. A túra végig szelíd, könnyen járható terepen kerülgeti a méretesebb hegytömböket és sziklafalakat, mielőtt Mogyorósbányán véget ér.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.Üzenőfal

Kosztin Arnold Szakaszfelelős 2022.10.08., 18:20
Krisztina!
Mi köszönjük ezt a napot! Nincs baj!
Jó pihenést!
Csoportképeket az email címre elküldöm majd!
Bodó Krisztina | 2022.10.08., 17:58
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a túrát. Jól éreztem magam. 😊🙏
Péliföldszentkeresztnél hárman úgy döntöttünk, hogy előre megyünk. A pecsétnél vártunk rátok kb negyed órát, hogy el tudjunk köszönni, de hiába. Remélem ezzel nem okoztunk kellemetlenséget. Ha mégis, azért elnézést kérek.
Mindenkinek kívánok élményekkel teli túrázásokat és jó egészséget!
Szeretettel,
Kriszti
Kosztin Arnold Szakaszfelelős 2022.10.08., 6:50:
Köszönöm,
sajnálom a lemondásokat!
Benga Beatrix | 2022.10.08., 6:37:
Kedves Arnold! Sajnos betegség miatt én és a párom Jenei József nem tudunk részt venni a túrán🙁🙁🙁 Ne várjanak ránk🙁🙁🙁
Nagy Erzsébet Ibolya | 2022.10.08., 5:22:
Kedves Arnold!
Sajnos nem tudok részt venni a túrán, önöknek kellemes túrázást kívánok!
Ibolya
Kosztin Arnold Szakaszfelelős 2022.10.07., 8:09:
Mónika!
Köszönöm a jelzést!
Nagyvendégi Mónika | 2022.10.07., 7:10:
Kedves Arnold,
Sajnos le kell mondanom a turat. Bizom benne, hogy maskor lesz modom csatlakozni Onokhoz.
Szep napot a holnapi turahoz.
Monika
Kosztin Arnold Szakaszfelelős 2022.10.05., 18:24
Sziasztok! Pár nap és elindul közös túránk. Remek kiránduló időnk lesz 18-20 C fok, réteges ruházat javasolt. Egy könnyű esőkabátot rejtsünk a hátizsák mélyére, ha az idő mégis megtréfálna bennünket. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt lesz néhány sárosabb útszakasz. A terep változatos lesz / mélyút, kellemetlen köves lejtmenet, erdei ösvény bozótoson keresztül, aszfaltos út, stb... . Javaslom a vízhatlan magasszárú túrabakancsot.
Kilenckor el kell indulnunk!!!!! Magam részéről fél kilenckor a találkozási ponton leszek. Amint a csapat összejön indulunk is. Bárki késik jelezze nekem telefonon vagy Messengeren.
A túra elején és végén csinálnánk csoportképet, dokumentálva a túránkat.
Bátran tegyétek fel esetlegesen adódó kérdéseiteket!
Üdvözlettel: Kosztin Arnold
Braun Krisztián | 2022.10.04., 11:04
Kedves Krisztina! Nekünk jó úgy. Akkor találkozzunk Mogyorósbányán reggel. Megadom az emailcímem egyeztessünk ezen a továbbiakban: braunkrisz@gmail.com
Bodó Krisztina | 2022.10.03., 21:50
Kedves Braun Krisztián!
Miért nem társulunk, és találkozunk Mogyorósbányán? 😊 Otthagyjuk az egyik kocsit, a másikkal átgurulunk Tardosra. A túra végén pedig visszamegyünk a Tardoson hagyott kocsiért. Így nem vagyunk időhöz kötve.
Mit gondolsz?
Ez részemről (a kocsim miatt) csak abban az esetben nem jó, ha kutya is van veletek.
Ha Te/Ti nem szeretnétek ezt, akkor a csoportból érdekel-e ez a megoldás valakit?

Szép napot, Kriszti
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!