MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
030
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 115.1 km
Eszköz 1665 m
Feliratkozáshoz >
0 jelentkező várólistán

Kétségkívül a gerecsei Kéktúra leglátványosabb, kiemelkedően izgalmas szakasza. A Duna felől nézve a hegység e részét élesen felszökő, aprócska bércek alkotják. Azonban ahogy utunkon tapasztalni fogjuk, szerény méreteik ellenére mind elsőrangú panorámákat nyújtanak: a mogyorósbányai Kőszikláról a dunakanyari táj minden elemét megcsodálhatjuk, a Hegyes-kő félrebillent sziklapadjairól belátunk a Dunakanyar torkába, a Nagy-Gete piramisáról pedig az egész utunkat mérhetjük végig. A közepes távra jut néhány kimerítő kaptató is, de cserébe az egész Országos Kéktúra egyik legmaradandóbb szakaszát járhatjuk végig.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Molnár Richárd Szakaszfelelős 2022.09.29., 10:25
Sziasztok!
Örülök, hogy ennyien jelentkeztetek a túrára. Szeretnék veletek néhány fontos információt és jótanácsot megosztani.
Fontos megemlíteni az odajutást reggel Mogyorósbányára. A tömegközlekedőknek Budapestről sajnos nincs egyszerű dolga, mivel már az 5:10-es vonattal el kell indulni a nyugatiból és 2 órát várni Mogyorósbányán 8:45-ig. Arra kérném a kocsival érkezőket, hogy ha tetetik vigyenek magukkal másokat is, hogy minél kevesebb embernek legyen kellemetlen a reggeli várakozás (Itt lehet jelezni, ha van valakinél szabad férőhely).
A másik fontos információ és egyben kérés, hogy senki ne hozzon magával olyan személyt, aki nem regisztrál a túrára! Ez azért fontos mert szakaszfelelősként egy 50 fős csoportot is nehéz irányítani, nemhogy egy 70-80 főset.
A túrával kapcsolatban is van néhány jótanácsom. Először is ez a szakasz nem könnyű, tartalmaz kimondottan nehéz szakaszokat. A Nagy-Getére vezető út viszonylag hosszú és nagyon meredek. Fontos, hogy mindenki hozzon megfelelő túrafelszerelést, lehetőleg zárt és kényelmes túracipőt mert papucsban nem lehet ezt a szakaszt végigcsinálni. Esős idő esetén vízhatlan túrafelszerelés elengedhetetlen.
Továbbá az lenne a kérésem, hogy aki nem tud eljönni az mondja le a túrát! A weboldalon bejelentkezve ez egy kattintás.
Ha bárkinek bármi kérdése lenne keressen bizalommal: 06202514661
Találkozunk október 8-án!
Vitália Irén | 2022.09.19., 18:29
Várolistán vagyok, ha sikerül bejutni a túrára szívesen viszek 3 főt. Irén
Bartucz Tímea | 2022.09.06., 15:43
Sziasztok! Van olyan, aki Pestről menne autóval, és van nála 2 hely? Timi
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!