MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
031
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 118.5 km
Eszköz 1530 m

A Pilis vonulatának árnyékában, a hegyek lábánál vezet ez az egész napos túra. Nem kapaszkodunk fel egy hegyre sem, és a közelben fölénk magasodó, végig hívogató sziklákat sem látogatjuk meg. Egyszerűen csak sétálunk egy hosszút a Pilis alatt, erdők és mezők határán. Útba ejtünk két régi szőlőtermő falut, Kesztölcöt és Piliscsévet, illetve a pálosok hajdani központját, a tekintélyes magasságú szirtek alatt megbújó Klastrompusztát is. Ezen kívül a túrát a hegység látványos letörésére nyíló, festői panorámák gazdagítják.

A túrát a Magyar Cserkészszövetség túravezetője vezeti. Várunk minden olyan természetjáró családot, gyerekeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a csodás tájak mellett szívesen fejlesztenék megfigyelési képességeiket és részt vennének egy izgalmas kincskereső játékban is. Az indulásnál a cserkészetről is mesélünk, a túra folyamán pedig különböző cserkészjátékokat próbálhattok ki.

Klastrompusztánál a Pálos Kolostor romjainál a Pilisi Sziklák Natúrpark aktivistái frissítőponttal várják a túrázókat. Kesztölci borokból készült fröccsel és ízletes helyi káposztás süteménnyel, kapusznyikot kóstolhatnak. A frissítőponton megismerkedhetnek a Natúrpark legújabb kezdeményezésével, a Piliskör Instant Túrával.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!