MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
031
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 118.5 km
Eszköz 1530 m

A Pilis vonulatának árnyékában, a hegyek lábánál vezet ez az egész napos túra. Nem kapaszkodunk fel egy hegyre sem, és a közelben fölénk magasodó, végig hívogató sziklákat sem látogatjuk meg. Egyszerűen csak sétálunk egy hosszút a Pilis alatt, erdők és mezők határán. Útba ejtünk két régi szőlőtermő falut, Kesztölcöt és Piliscsévet, illetve a pálosok hajdani központját, a tekintélyes magasságú szirtek alatt megbújó Klastrompusztát is. Ezen kívül a túrát a hegység látványos letörésére nyíló, festői panorámák gazdagítják.

A túrát a Magyar Cserkészszövetség túravezetője vezeti. Várunk minden olyan természetjáró családot, gyerekeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a csodás tájak mellett szívesen fejlesztenék megfigyelési képességeiket és részt vennének egy izgalmas kincskereső játékban is. Az indulásnál a cserkészetről is mesélünk, a túra folyamán pedig különböző cserkészjátékokat próbálhattok ki.

Klastrompusztánál a Pálos Kolostor romjainál a Pilisi Sziklák Natúrpark aktivistái frissítőponttal várják a túrázókat. Kesztölci borokból készült fröccsel és ízletes helyi káposztás süteménnyel, kapusznyikot kóstolhatnak. A frissítőponton megismerkedhetnek a Natúrpark legújabb kezdeményezésével, a Piliskör Instant Túrával.


Üzenőfal

Baráth Anasztázia | 2021.10.08., 21:06
Sziasztok! Ehhez alkalmazkodva mi is, én és a barátnőim ekkor fogunk érkezni (ugyanazzal a vonattal, 08:54). Név szerint: Markó-Jakab Roberta Fábos Adrienn Ureczki Nóra és jómagam, Baráth Anasztázia.
Mallász Miklós | 2021.10.08., 20:26
Mi is 08:54-kor leszünk a találkozóhelyen a Piliscsaba felől érkező vonattal. Mallász Miklós és Szigethy Gyula (akarom mondani Gyuszkó)
Soós Péter | 2021.10.08., 16:37
Soós Péter és Katona Kati is a 8:54-es vonattal érkezik.
Berényi Henriett | 2021.10.08., 16:27
Berényi Henriett a vonat érkezése miatt csak 8:54-re ér a dorogi vasútállomásra.
Bizzer Dániel | 2021.10.05., 14:04
Vándor Orsolya és Bizzer Dániel a vonat érkezése miatt csak 8:54-re ér a vasúthoz.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!