MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
032
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 122.4 km
Eszköz 1580 m

A fővárosból indulva vetjük magunkat a hegyek közé – méghozzá nem is akármilyen helyeket meglátogatva. Ahogy Budapestről haladunk egyre kijjebb, úgy nőnek a magasságok, és változik a parkerdők idillje egyre természetesebb hegyvidéki környezetté. A Nagy-rét bazári forgatagát az Ördög-árok vad sziklaalakzatai feledtetik, Nagykovácsi szomszédjában pedig távoli hegységek hangulatait idéző fenyvesek, bércekben gazdag kilátások váltják egymást. A túra a Nagy-Szénás gyepes tetején éri el csúcspontját, ahol a Budapest környéki térség talán legszebb, magashegyi hangulatú panorámája található. Végül a Kutya-hegy oldalának hangulatos tisztásfüzére után bekebelez az erdő, melyben Piliscsabára vándorlunk.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!