MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
032
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 122.4 km
Eszköz 1580 m

A hegyek közül indulva közelítünk a főváros felé– méghozzá nem is akármilyen helyeket meglátogatva. Piliscsaba erdősége után a Kutya-hegy oldalának hangulatos tisztásfüzére vár, majd a főváros környékének talán legszebb, magashegyi hangulatú panorámáját nyújtó Nagy-Szénás gyepes tetejére visz az utunk. Nagykovácsi szomszédjában távoli hegységek hangulatait idéző fenyvesek, bércekben gazdag kilátások váltják egymást, végül az Ördög-árok vad sziklaalakzatai vezetnek egyre közelebb minket a népszerű parkerdők és a családi városi kirándulások gyakori célpontja, a Nagy-rét felé.

A Turista Magazin munkatársai által szervezett túrán nemcsak a szerkesztőség munkáját ismerheted meg közelebbről, hanem e szakaszon pár olyan túratematikát is be szeretnénk mutatni, amely fontos szervezőelvként szerepel a lap szerkesztésének folyamatában. Ennek keretében természetesen szó esik majd a kéktúrázásról is, de mivel a Nagy-Szénásnál keresve sem találhatnánk jobb helyet erre a célra, beszélgethetünk a természetvédelem és a természetjárás kapcsolatáról, valamint a főváros különleges biológiai sokszínűségéről is. Továbbá a Remete-szurdok kiváló helyszín egy rövid erdőfürdőre (inkább egy ízelítőre), a Hűvösvölgyben található Nagy-réten pedig megidézzük egy kicsit a múltat is.

Tarts velünk, ha te is úgy gondolod, hogy a kéktúrázás kiváló alkalom az ország megismerésére!


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!