MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
033
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 114.4 km
Eszköz 1525 m

Budapest minden igényt kielégítő túraparadicsoma a Hármashatár-hegy csoportja, amely magas, erdős félszigetként nyúlik be a város testébe. Túránk e terület számos látványos ösvényszakaszát és pontját felfűzi. Meglátogatjuk a reptér hatalmas rétjét, benézünk a budapesti belvárosba az Árpád-kilátóból, és felkapaszkodunk a hegytetőn álló Guckler Károly-kilátóba is. Ahonnan egészen a Mátráig csodálhatjuk északi hegyeinket, és a főváros híres épületeinek sokaságát is azonosíthatjuk. Ezt követően megismerkedünk a hegytető sziklás részével, amely hangulatában magasabb mészkőhegységeinket idézi. A túra végén természetesen kaotikus bükkösben ereszkedünk le a Rozália téglagyár bélyegzőhelyéhez.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Varga Attila Szakaszfelelős 2022.10.09., 13:31
Kedves Túratársaink!

Nagyon örülünk, hogy eljöttetek a Kéktúrázás napi kirándulásra és ti is ott voltatok az Országos Kékkör mintegy 3300 főnyi résztvevője közt (+ a gyerekek, a kísérők, külföldi barátaink, valamint Mázli és Samy. )
Gratulálunk a teljesítéshez!!

Reméljük, hogy mindenki - akár feszegetve is a saját határait, de - jól érezte magát a rendkívül szimpatikus társaságban és az Országos Kéktúra egyik kulcs szakaszán. Ha netán valakinek itt-ott fáj, ne bánja; szép élményben szerezte! :) Aki most kezdett hozzá a teljesítéshez szükséges bélyegzők gyűjtéséhez, haladjon tovább ezen a csodálatos úton; aki most fejezte be az egyiket, lásson nyugodtan hozzá a következőnek. Használjátok a www.kektura.hu és a termeszetjaro.hu oldalakat és applikációit, a térképboltokban kapható Kéktúra könyveket; de akár a 43 évvel ezelőtti “Másfélmillió lépés Magyarországon” mozit - ahogy Heinz Laci mondja - :), az igazolófüzet mellett hasznos társaitok lesznek ők hazánk megismerésében és bejárásában.

Találkozunk jövőre, október 14-én, szombaton.
Jó egészséget, szép túrákat kívánunk!

Természetjáró üdvözlettel:
Attila, Kata
Döbrössy Bence | 2022.10.09., 7:43:
Kedces Szervezők!
Köszönöm a túrát, nagyon jó volt!
Bence
Varga Attila Szakaszfelelős 2022.10.07., 21:53
Kedves László!
Az MTSZ útmutatása és az 5 várólistásunk ismeretében is azt mondhatom, hogy természetesen tudnak jönni, elküldeni nem fogunk senkit, de a kis lurkók szervezési szempontból sajnos nem tekinthetőek regisztrált csoporttagoknak. Noha maga a program jellegétől idegen bármilyen jogkövetkezmény előzetes mérlegelése, a tényszerűséghez fontos ezzel tisztában lenni. Alapvetően nincs és várhatóan nem is lesz semmi olyan történés, amiből kiszorulnának.

Emellett viszont hadd kérjem meg e késő esti üzenetet olvasó társainkat, hogy ezt ne érezzék további létszámbővítési bátorításnak, mert így is elég nagy tömeget képezünk, a kezelhetőséghez és együtt-tartásához nem szerencsés 60 fő fölé terebélyesednünk.
Jó pihenést! Reggel találkozunk 9.15-kor.
Horváth László | 2022.10.07., 20:49
Kedves Attila!

A holnap túra során 4 gyermeket vinnék akik 10-11 évesek, de külön nem regisztráltam a nevem mellé. Van erre még lehetőség?

Köszönettel,
Horváth László
Varga Attila Szakaszfelelős 2022.10.07., 11:30
Kedves Réka!
Az elmúlt hetekben kétszeri, a fentiekben jelzett pihenőkkel nyújtott bejárásunk tapasztalata, valamint a kalkulálható sebességünk alapján du. 3 óra környékére prognosztizáljuk az érkezést a Rozália-téglagyárhoz (jobb esetben buszmegállóhoz).
Üdvözlettel,
Attila és Katalin
Varga Attila Szakaszfelelős 2022.10.07., 9:09:
Kedves Krisztina!
Köszönjük a jelzést. Nagyon sajnáljuk, hogy nem jön.
Arra szeretném kérni, hogy próbálja újra a lenti algoritmust követve gombnyomással lemondani a részvételét, mert a megüresedett hely csak abban az esetben jelenik meg a felületen és válik a várólistán jelentkezők számára olvashatóvá és elérhetővé.
Köszönjük szépen!
És akkor, íme, a tennivalók., beidézem. Remélem, sikerülni fog.

"Mégsem szeretnék részt venni a túrán, hogy jelezzem ezt?
Ha belépsz a profilodba és így nyitod meg a túrát, amire jelentkeztél, akkor a JELENTKEZÉS fülnél találni fogsz egy LEMONDÁS gombot. Kérjük, hogy ezt megnyomva jelezd, ha mégsem tudsz eljönni a túrára. Ez azért fontos, mert betelt túra esetén a várólistán lévők így fognak hozzájutni a szabad helyekhez.Ha a túra napján derül ki, hogy nem tudsz részt venni a túrán, akkor az üzenőfalon jelezheted, hogy ne várjanak."
Somkutiné Kontyi Réka | 2022.10.07., 9:05:
Kedves Attila és Katalin,
várhatóan mikor lesz a megérkezés a Rozália-téglagyárhoz?
Üdvözlettel: Réka
Horváth Krisztina | 2022.10.07., 8:58:
Kedves Szervezők!
Szeretném lemondani a részvételemet. Ha belépek a profilomba sajnos nem találom a jelentkezés fület, így ezt nem tudtam megtenni, de mindenképpen szeretném jelezni, hogy felszabadult a helyem.
Üdvözlettel:
Horváth Krisztina
Németh Ádám Szervező 2022.10.04., 9:14:
Kedves Zsuzsanna, kérjük így mond le a túrát, köszönjük:

Mégsem szeretnék részt venni a túrán, hogy jelezzem ezt?

Ha belépsz a profilodba és így nyitod meg a túrát, amire jelentkeztél, akkor a JELENTKEZÉS fülnél találni fogsz egy LEMONDÁS gombot. Kérjük, hogy ezt megnyomva jelezd, ha mégsem tudsz eljönni a túrára. Ez azért fontos, mert betelt túra esetén a várólistán lévők így fognak hozzájutni a szabad helyekhez.Ha a túra napján derül ki, hogy nem tudsz részt venni a túrán, akkor az üzenőfalon jelezheted, hogy ne várjanak.
Papp Zsuzsanna | 2022.10.03., 20:52
Kedves Szervezők!
Munkahelyi elfoglaltság miatt sajnos nem tudok részt venni a túrán.
Köszönöm megértéseteket.
Üdvözlettel,
Papp Zsuzsanna
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!