MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
033
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 114.4 km
Eszköz 1525 m

Budapest minden igényt kielégítő túraparadicsoma a Hármashatár-hegy csoportja, amely magas, erdős félszigetként nyúlik be a város testébe. Túránk e terület számos látványos ösvényszakaszát és pontját felfűzi. Meglátogatjuk a reptér hatalmas rétjét, benézünk a budapesti belvárosba az Árpád-kilátóból, és felkapaszkodunk a hegytetőn álló Guckler Károly-kilátóba is. Ahonnan egészen a Mátráig csodálhatjuk északi hegyeinket, és a főváros híres épületeinek sokaságát is azonosíthatjuk. Ezt követően megismerkedünk a hegytető sziklás részével, amely hangulatában magasabb mészkőhegységeinket idézi. A túra végén természetesen kaotikus bükkösben ereszkedünk le a Rozália téglagyár bélyegzőhelyéhez.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!