MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
034
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 118.9 km
Eszköz 1695 m

A Pilis alacsonyabb hegyein tekergünk ezen a túrán, de hogy ne maradjunk maradandó látnivalók nélkül, áttörünk a Dera-szurdok sziklafolyosóján is. A Budai-hegységnek hátat fordítva a Köves-bércen át vesszük célba a Kevélyek várfalként emelkedő gerincét, és a két csúcs közötti nyeregből lendülünk át a túloldalra. Települést nem érintünk, hiszen Csobánkát kikerülve a Hosszú-hegy tövébe kanyarodunk. Útba ejtjük a Szentkút csodatévő vízfakadását is, mely Budapest környékének legjobban kiépített forrása. Végül a Pilis megvillantja mészkövét: a Dera-szurdok vadregényes szikláinak szorításában, a patakot hidakon és ösvényen kísérve érjük el Pilisszentkeresztet.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túrát a Pilisi Parkerdő Zrt. erdőgazdaság szakemberei vezetik.

Üzenőfal

Tóth Eszter | 2021.10.09., 7:40:
A Budapesti tömegközlekedés kifogott rajtam, hiába indultam 6kor Budáról. egyszerűen nem fogok oda érni időben. A taxi is csak 15perc múlva érne ide a bécsi útra. Sajnos már nem erek oda, de nektek nagyon jó turazast kívánok.
Svecz Miklós | 2021.10.02., 18:56
Dobogókőről óránként megy busz, és másfél óra alatt Solymáron lehet lenni. Sajnos tényleg át kell szállni…
Nyulasi-Lajos Hajnalka | 2021.09.21., 13:40
Tisztelt Szervezők! Szeretném kérdezni, hogy a Solymári kezdőponthoz szerveznek-e utazást? Korábban a végponthoz autóztunk és tömegközlekedéssel jutottunk el az adott túra kezdőpontjához. Most is így tennénk, de Pilisszentkeresztről igazán nehézkes (többszöri átszállás, rizikós átszállási idő) tömegközlekedéssel eljutni Solymárra. Tolna megyéből érkeznénk. Köszönöm a segítséget.
Rigler Szilvia Szervező 2021.09.21., 9:00:
Kedves Rózsa! Lesznek speciális futó túrák (87, 115), ahol ismert terepfutókkal együtt lehet teljesíteni a távot , de bármelyik szakaszon le lehet kapcsolódni a csoportról, ha erről tájékoztatják a szakaszfelelősöket.
Bakos Rózsa | 2021.09.20., 14:44
Tisztelt Szervezők! Szeretnék érdeklődni, hogy futva lehet teljesíteni a távot, ( a kék túrát két futótársammal együtt futva szoktuk "teljesíteni") vagy az erdészet vezetőit kísérve lehet csak menni, köszönettel Bakos Rózsa br.iroda@gmail.com
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!