MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
035
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 114.6 km
Eszköz 1530 m
Feliratkozáshoz >
5 jelentkező várólistán

Dobogókőre autóval és busszal is el lehet jutni, de a honi természetjárás egyik legfontosabb helyszínének varázsát akkor érezhetjük csak át igazán, ha a környező hegyvidéken túrázva ejtjük útba ezt az apró, magaslati oázist. Pilisszentlászlóról indulva a Dunakanyar környékének legszebb rétjére, a hatalmas Sikárosra látogatunk, melyet minden oldalról bércek kereteznek. Innen kaptatunk fel Dobogókőre, ahol a mai Magyarország területének legrégebbi turistaháza mellől csodálhatjuk meg az ország alighanem legjobban ismert panorámáját. És ezzel még nem is érünk az útvonal végére: a hegytetőn elköltött ebéd után a Zsivány-sziklák nevükben és megjelenésükben is zord, komor tornyai közé ereszkedünk, hogy a hegység vulkáni eredetének emlékeit is megtapogathassuk. A túra Pilisszentkereszten ér véget.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!