MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
035
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 114.6 km
Eszköz 1530 m

Dobogókőre autóval és busszal is el lehet jutni, de a honi természetjárás egyik legfontosabb helyszínének varázsát akkor érezhetjük csak át igazán, ha a környező hegyvidéken túrázva ejtjük útba ezt az apró, magaslati oázist. Pilisszentkeresztről, a pilisszántói elágazásból indulva a Zsivány-sziklák nevükben és megjelenésükben is zord, komor tornyai közé kirándulunk, hogy a hegység vulkáni eredetének emlékeit is megtapogathassuk. Majd felkaptatunk Dobogókőre, ahol a mai Magyarország területének legrégebbi turistaháza mellől csodálhatjuk meg az ország alighanem legjobban ismert panorámáját. A hegytetőn elköltött ebéd után a Dunakanyar környékének legszebb rétjére, a hatalmas Sikárosra látogatunk, melyet minden oldalról bércek kereteznek. A túra Pilisszentlászlón ér véget.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Dr Nagy Péter Miklós Szakaszfelelős 2022.10.06., 20:50
Kedves Résztvevők!
Elnézést, Pilisszántót elírtam Pilisszentlászlóra! Valamint a szervezők módosították a túraleírást, most már az ide indulási hely szerepel benne! Az üzenet helyesen így hangzik:

Felhívom minden résztvevő figyelmét, hogy a túra iránya tavaly óta megfordult! Szombaton 9:45-kor találkozunk és 10:00-kor indulunk Pilisszentkeresztről a pilisszántói elágazásból, ami 100-200m-re van lefelé a kocsmától, ahol a kék keresztezi a Fő utcát.
Üdv: Nagy Péter
Fülöp Beáta | 2022.10.06., 18:11
Kedves Szakaszfelelős!
Leírásában az szerepel, hogy “10:00-kor indulunk Pilisszentkeresztről a pilisszentlászlói elágazásból,”
Kicsit megzavart ez az információ, nem pilisszántói elágazásra gondolt esetleg?
Köszönettel: Fülöp Beáta
Horváth Krisztina | 2022.10.06., 13:16
Kedves Ádám!
Ha belépek a profilomba sajnos nem látom a jelentkezés fület, így nem tudom lemondani a túrát, de mindenképpen szeretném jelezni, hogy felszabadult a helyem, hogy ha valaki várólistán van, részt tudjon venni a túrán.
Köszönettel:
Horváth Krisztina
Rigler Szilvia Szervező 2022.10.06., 9:57:
Kedves Krisztina!
Köszönjük az észrevételt. Irányba állítottuk a leírást is.
Marity Mira | 2022.10.06., 9:46:
Kedves Túravezető!

Szeretném lemondani a túrát, de sajnos nem látok olyan opciót a jelentkezés fülnél, ahol a leiratkozást megtehetném. Valamilyen érthetetlen okból kifolyólag a rendszer feljelentkeztetett erre a kirándulásra, amikor már résztvevő leszek a 36-os, Nagymarosról induló túrán. Ezúton szeretném tehát jelezni, hogy felszabadul a helyem.
Köszönettel és üdvözlettel:
Marity Mira
Dr Nagy Péter Miklós Szakaszfelelős 2022.10.06., 9:44:
Kedves Résztvevők!
Felhívom minden résztvevő figyelmét, hogy a túra iránya tavaly óta megfordult! Szombaton 9:45-kor találkozunk és 10:00-kor indulunk Pilisszentkeresztről a pilisszentlászlói elágazásból, ami 100-200m-re van lefelé a kocsmától, ahol a kék keresztezi a Fő utcát. A leírás még a tavalyi!
Üdv: Nagy Péter
Szabóné Kovács Krisztina | 2022.10.06., 9:29:
Kedves Nagy Péter!
Szeretném megkérdezni, nincs-e véletlenül elírás az üzenetében. (A start Pilisszentlászlón lesz, nem?)
A leírással összevetve ellentmondás van. Köszönöm a helyreigazítást.
Németh Ádám Szervező 2022.10.06., 8:37:
Kedves Krisztina, kérjük, hogy az alábbi módon mondja le a túrát, köszönjük:

Mégsem szeretnék részt venni a túrán, hogy jelezzem ezt?

Ha belépsz a profilodba és így nyitod meg a túrát, amire jelentkeztél, akkor a JELENTKEZÉS fülnél találni fogsz egy LEMONDÁS gombot. Kérjük, hogy ezt megnyomva jelezd, ha mégsem tudsz eljönni a túrára. Ez azért fontos, mert betelt túra esetén a várólistán lévők így fognak hozzájutni a szabad helyekhez.Ha a túra napján derül ki, hogy nem tudsz részt venni a túrán, akkor az üzenőfalon jelezheted, hogy ne várjanak.
Horváth Krisztina | 2022.10.06., 8:04:
Kedves Szervezők!
Sajnos nem tudok részt venni a túrán.
Üdvözlettel,
Horváth Krisztina
Dr Nagy Péter Miklós Szakaszfelelős 2022.10.05., 21:10
Kedves Résztvevők!
Szép túraidő lesz szombaton, remélem gyönyörű túránk lesz! Ennek ellenére (vagy éppen ezért), arra kérem azokat, akik nem tudnak eljönni, ne felejtsék ezt a Kéktúrázás napja honlapon is lemondani, hogy a várakozók közül a soros bekerülhessen a "hivatalos" túrázók közé!
Tömegközlekedés: H5-ös HÉV 7:38 vagy 8:38-kor a Batthyany-térről, óra 09-15 között Pomázon átszállás buszra, óra 39 érkezés Szentkeresztre.
Vissza: óra 35-kor van busz Szentendrére, ahonnan óra 14, 34, 54-kor van HÉV Batthyányra, vagy kb. óra 10, 50-kor busz Újpest Városkapuhoz.
Találkozunk Szentkereszten legkésőbb 10-kor!
Nagy Péter
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!