MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
036
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 114.1 km
Eszköz 1450 m

A hegység közepéből a Dunához indulunk. A Pilisszentlászlóról Visegrádra tartó szakasz már északi hegyvidékeink hírnöke, ahol a Kéktúra folyamatosan változó környezetben, a falvaktól távolságot tartva tárja fel a Visegrádi-hegység belső zugait. A hosszasan szűk ösvényeket követő útvonal végig a magasban, a hegyhátakon marad, és több helyen is lenyűgöző kilátást nyújt a Dunakanyar vidékére. A természetes rendezetlenségben terjeszkedő erdőkben komor sziklabércek és bájos rétek sorakoznak, Visegrád közelében pedig látványos történelmi emlékek gazdagítják a vándorlás élményét. A kezdeti kaptató után szelíd terepen, szintet tartva kanyarog a turistaút, így a túra jelentős megpróbáltatások nélkül teljesíthető.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Perjési Judit Szakaszfelelős 2022.10.04., 19:20
Kedves Katalin!
A Visegrádra érkezés 3 - 1/2 4 körül várható, ha a haladás eltervezett ütemét tartani tudjuk.
Üdvözlettel:
Judit
Dömötör Katalin | 2022.10.04., 19:10
Kedves László és Judit!
Sok gyerekkel megyünk. Mit gondoltok, mikorra érkezünk Visegrádra. Innen már tudnám kalkulálni az időt, hogy a szülőket eszerint tájékoztassam.
Köszönöm
Dömötör Katalin
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!