MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
039
Eszköz 113.7 km
Eszköz 1420 m

Ezen a túrán az alapító Lokomotív TE tagjai és vezetői vesznek részt, akik az ünnepi túrán a Lokó-pihenőt és a Szendehelyi kápolnát is meglátogatják.

A Börzsönyre nagyszerű kilátást nyújtó nógrádi várrom közeléből indul ez a közepes hosszúságú, viszonylag könnyű túra. Kilátásban nem lesz hiány: a háttérben feltűnik a Gerecse, közvetlenül alattunk pedig Szokolya medencéje terpeszkedik. Kilátásban nincs hiány. A Nagy-Kő-hegy alacsony csúcsáról, a Lokó-pihenőtől nem csak a Csóványos tekintélyt parancsoló tömbje, de a Dél-Börzsöny és a Visegrádi- hegység közé szorult Duna szorosa is feltárul. A Dunakanyarra nyíló panorámák egyik legszebbik, mégis kevéssé ismert képviselője ad kilátást. A Börzsöny előhegyeiben ősi vulkánok roncsain járunk. Kellemes erdőkben kanyargunk álmos üdülőtelepek között Katalinpusztáig.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!