MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
039
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 113.7 km
Eszköz 1420 m

Ezen a túrán az alapító Lokomotív TE tagjai és vezetői vesznek részt, akik az ünnepi túrán a Lokó-pihenőt és a Szendehelyi kápolnát is meglátogatják.

A Börzsöny előhegyeiben ősi vulkánok roncsain járunk. Kellemes erdőkben kanyargunk álmos üdülőtelepek között, és egy hosszú kaptatóval a Dunakanyarra nyíló panorámák egyik legszebbik, mégis kevéssé ismert képviselőjét érjük el. A Nagy-Kő-hegy alacsony csúcsáról, a Lokó-pihenőtől nem csak a Csóványos tekintélyt parancsoló tömbje, de a Dél-Börzsöny és a Visegrádi-hegység közé szorult Duna szorosa is feltárul. A háttérben feltűnik a Gerecse is, közvetlenül alattunk pedig Szokolya medencéje terpeszkedik. A közepes hosszúságú, viszonylag könnyű túra Nógrádban ér véget, befejezésül pedig a Börzsönyre nagyszerű kilátást engedő várrom felkeresése is beleférhet az időbe.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Ezt a túrát az Ipoly Erdő Zrt erdőgazdaság egyik szakembere is kíséri.

Üzenőfal

Ludányi Lajos | 2021.10.11., 14:36
Tárgy: Ha valaki még nem tudná: -> lásd: http://www.ivvtura.hu/event/kekturazas-napja/ Kedves Túratársak! Az alábbiakra szeretném felhívni az érintettek figyelmét, most tudtam meg én is! "Azok az IVV Túrázók, akiknek van alkalom- vagy km teljesítést igazoló lapjuk és a Kéktúrázás Napján regisztráltan túráznak, ajándék IVV bélyegzést kaphatnak mind a két lapjukra! Regisztáció elérhető: www.kekturazasnapja.hu (-> utólag már nem lehet! -) Csak annyit kell tenni, hogy az igazoló füzetben a következő sorban felírjátok : KÉKTÚRÁZÁS NAPJA 2021.10.09 és azt, hogy hány km-t teljesítettek az OKT Napján az OK Túrán! Ezt utólag "P" vagyis Permanens bélyegzővel fogjuk mi is igazolni és elismerni ,mint IVV túrát!" A mi esetünkben ez felfelé kerekítve 14 km-t jelent.
Németh Ádám Szervező 2021.10.09., 9:34:
Kedves Zsuzsa, itt az üzenőfal felett található a térkép a pontos útvonallal. A templomtól a Petőfi utca - Mező utca útvonalon keresztül kell elhagyni a települést és követni a kéket.
Tornyos Zsuzsanna | 2021.10.09., 9:20:
Elnèzèst, de vàrhatóan csak a 10:15ös busszal èrek Szendehelyre az iskolàhoz, melyik úton induljak a csoport utàn? Köszönöm: Tornyos Zsuzsa
KORBELA ANDRÁS | 2021.09.05., 20:37
Ezen a szakaszon együtt túrázhatsz az alapító Lokomotiv Turista Egyesület tagjaival.
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!