MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
040
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 114.6 km
Eszköz 1690 m
Feliratkozáshoz >
1 jelentkező várólistán

A Dunakanyar fölé markáns alakú, megcsonkított hegymonstrum tornyosul: a Naszály. A Kéktúra a Vác környéki vidék legjobban kiépített kirándulóközpontját, Katalinpusztát érintve ostromolja meg a hegy extrém meredekségű északi oldalát. Az ösvény hosszan harántol a lejtőn, mielőtt rövid szakaszon szembefordul vele, és mohos sziklabordái, hűvöset ásító barlangnyílásai között a csúcsra hág. A mészkőbányát nem, de a Dunakanyar és a túloldali hegyek minden szépségét szemügyre vehetjük a Látó-hegy kis kitérővel elérhető tisztásáról, mielőtt a lezárt geodéziai toronnyal felszerelt hegytetőre érünk. A lefelé hajló úton eleinte a Cserhát felé nyíló panorámák dominálnak, majd a hegyláb tölgyesei veszik át a főszerepet. Végcélunk, Ősagárd már Nógrád megye lelassult, hegyek közti falvainak hangulatából nyújt ízelítőt.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Németh Ádám Szervező 2022.09.29., 10:38
Kedves Zita! A túrát lemondani a jelentkezés fülnél a lemondás gombbal kell, pont ott, ahol a jelentkezés volt!
Horváth Zita | 2022.09.29., 7:49:
Kedves Mercédesz és Dezső!
Sajnos le kellett mondanom a túrát. Vírusfertőzésen estem át, meglehetősen legyengített, így ezt az útvonalat még nem merem bevállalni.
Inkább most léptem vissza, hátha valakinek tudok esélyt adni a jelentkezésre.
Jó túrát kívánok Mindenkinek!
Üdvözlettel
Horváth Zita
Vigh Mercédesz Szakaszfelelős 2022.09.18., 13:06
Kedves Túratársak! Szeretettel köszöntünk Benneteket itt az online térben, de hamarosan személyesen is találkozhatunk. Akinek van Facebook elérhetősége, várjuk a csoportunkban, ahol október 8-ig megosztunk Veletek képeket, leírásokat a Katalinpuszta-Ősagárd túrával kapcsolatban. Csoport neve: Kéktúrázás napja: Katalinpuszta-Ősagárd Túra 040 Link: https://www.facebook.com/groups/483882983375106 Sportbaráti üdvözlettel: Merci és Dezső túravezetők
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!