MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
040
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 114.6 km
Eszköz 1690 m

A Dunakanyar fölé markáns alakú, megcsonkított hegymonstrum tornyosul: a Naszály. A Kéktúra a Vác környéki vidék legjobban kiépített kirándulóközpontját, Katalinpusztát érintve ostromolja meg a hegy extrém meredekségű északi oldalát. Az ösvény hosszan harántol a lejtőn, mielőtt rövid szakaszon szembefordul vele, és mohos sziklabordái, hűvöset ásító barlangnyílásai között a csúcsra hág. A mészkőbányát nem, de a Dunakanyar és a túloldali hegyek minden szépségét szemügyre vehetjük a Látó-hegy kis kitérővel elérhető tisztásáról, mielőtt a lezárt geodéziai toronnyal felszerelt hegytetőre érünk. A lefelé hajló úton eleinte a Cserhát felé nyíló panorámák dominálnak, majd a hegyláb tölgyesei veszik át a főszerepet. Végcélunk, Ősagárd már Nógrád megye lelassult, hegyek közti falvainak hangulatából nyújt ízelítőt.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!