MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
042
kéktúrás bélyegzésre ideális
erdei gasztrotúraerdei gasztrotúra
Eszköz 113.1 km
Eszköz 1340 m

"Erdei gasztrotúra"

Kellemesen hullámzó cserháti tájat szelünk át Romhány és Becske között. Kiadós falusétával indítjuk a rövidke kirándulást, majd felkapaszkodunk a tájnévadó Cser-hátra, ahonnan kilátás ugyan nem fogad, de a környező hegyekre jellemző erdőtársulások sokasága is képviselteti magát. A dombvidéki terep nem gördít elénk különösebb akadályokat akkor sem, amikor a Galga-patak völgyébe ereszkedünk. A vízfolyás túloldalán már sokkal élesebb formák, a hegység vulkáni bércei jelennek meg a közelben, például a hívogató szandai Vár-hegy. Becskén bélyegezve fejezzük be a túrát.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány egy „erdei gasztrotúrára” invitálja a kirándulás és gasztronómia szerelmeseit. Az Alapítvány egy évtizede dolgozik a fenntartható étkezés és vendéglátás népszerűsítésén, csapatuk a hazai erdőkben fellelhető növényekből és gombákból készíthető ételek receptjeit is magával hozza a túrára, sőt, hulladékmentes tippekkel is készül. És hogy ne csak beszéljünk az ízletes csemegékről, egy példamutató, mind társadalmi, mind környezeti szempontból felelős társadalmi vállalkozás, a Banyaerdő termékeit is megkóstolhatja, aki velük tart! www.gasztrohos.hu, www.banyaerdo.hu

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Hegedüs Sára, Felelős Gasztrohős Szakaszfelelős 2022.10.07., 18:35
Kedves Túratársak!
Még két info: kérlek, hozzatok magatokkal saját poharat, ha szeretnétek szörpöt kóstolni a végén.
Holnap reggel, ha valami probléma van, kérlek, hívjátok Gergőt a 06303507004-es vagy engem a 06709405208-as számon! SMS-t is írhattok, ha esetleg utolsó pillanatban kiderül, hogy nem jöttök mégsem.
Szép estét!
Hegedüs Sára, Felelős Gasztrohős Szakaszfelelős 2022.10.07., 14:08
Kedves Túratársak!
Tegnap lejártuk frissen a túrát, tökéletes időben, bízunk benne, hogy holnap is ilyen időjárás kísér bennünket. Nem nehéz szakasz és a sárhelyzet is elég jó, csak néhány helyen kellett átszökellni pocsolyákat. Mivel a 16.43-as busz visszaindulása adottság, inkább az erdőben töltenénk az időt és 15.30 körül tervezünk Becskére érni, hogy egy órát ott kellemesen eltölthessünk kóstolással, beszélgetéssel. Természetesen, mivel nagyon-nagyon sokan leszünk, nehéz megbecsülni, de ez a terv. Becskén egy aranyos kis piactér vár minket, itt le tudunk ülni és a kóstolót is kényelmesen megejteni. Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy nem ebédet biztosítunk, hanem kóstolókat a Banyaerdő jóvoltából, azt viszont nagy szeretettel. :) Hozzatok tehát elemózsiát és elegendő vizet, kérlek, vízvételi (és kávézási) lehetőség a két végpontban és Kétbodonyban van csak. Mindkét önkormányzattal egyeztettünk, Romhányban megígérték, hogy az egyik kolléga bejön és kinyitja nekünk a Polgármesteri Hivatal épületét, hogy indulás előtt tudjunk mosdóba menni. Ezután valószínűleg (de nem 100%) a kétobodonyi kávézóban is van lehetőség erre, majd Becskén 200 Ft-ossal működő wc áll rendelkezésre.
Bármilyen kérdés esetén keressetek nyugodtan itt vagy emailen! Holnap reggel találkozunk a Romhányi Polgármesteri Hivatal előtt, indulás tehát 9 órakor, a busszal érkezőkön kívül kérjük, érkezzetek meg 8.45ig! Köszönjük szépen!
Várjuk a holnapot, addig is szép pénteket!
Graj Andrea | 2022.10.07., 11:46
Kedves Sára!
Esetleg lehet már tudni a túra várható befejezési idejét? :-) Többen igazodnának hozzám , vagyis ehhez a becsült időponthoz. Nagyon köszönöm a segítséget! :-)
Andrea
Hegedüs Sára, Felelős Gasztrohős Szakaszfelelős 2022.10.04., 23:20
Köszönjük, hogy segítitek egymást! Holnap járjuk be frissen a távot, jelenkezünk még péntekig :)
Papp Mónika | 2022.10.04., 16:17
Kedved Andrea!
Be tudsz hozzánk ülni…..
Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.
Üdv.: Papp Mónika
pappm@gtransport.hu
Graj Andrea | 2022.10.04., 14:54
Kedves Szervezők és Túratársak!
Nekem elég kedvezőtlen változás, hogy a túra kezdete 9:00 órára módosult, ugyanis az volt a tervem, hogy az autómat a célban hagyom Becskén, vissza tömegközlekedek reggel a túra startpontjába, és a túra végén vár az autóm. Ez azért lenne nekem fontos, mert a túra után kicentizve érnék így oda az osztálytalálkozómra. Az egyetlen busz lehetőség Becske és Romháy között szombaton reggel: 6:25 kor indul Becskéről, majd Magyarnándor átszállással és 31 perc várakozással 7:42 kor érkezik Romhányba. Így hát a kérdésem az, hogy van e esetleg bárki, aki elvinne engem Becskéről Romhányba autóval a túra kezdete körüli időpontra. :-) Ha nincs, akkor marad az itthonról 5:00 kor indulás, Becskére a buszhoz. Nagyon köszönöm! :-) Graj Andrea
Hegedüs Sára, Felelős Gasztrohős Szakaszfelelős 2022.09.28., 21:28
Kedves Túratársak!
Az előző üzenet végéről lemaradt, hogy ha egyéni kérdés van, a sara@gasztrohos.hu email-címre tudtok írni! :)
Köszönöm!
Majláti Szandra | 2022.09.28., 10:26
Kedves Sára, köszönjük szépen, így nekem már nincs szükségem fuvarra, megoldom tömegközlekedéssel. :)
Hegedüs Sára, Felelős Gasztrohős Szakaszfelelős 2022.09.27., 11:56
Kedves Túratársak!
A szervezőkkel egyeztetve az indulást áttettük 9 órára, hogy a 8.52-es busszal érkezőket is be tudjuk várni. Aki autóval jön Romhányba, kérjük, érjen oda 8.45-ig, hogy túl legyünk gyorsan a regisztráción, mire a buszos csapat befut. A busszal érkezők az Aranykakas Borozó megállóhelyen tudnak legközelebb leszállni. Aki esetleg tud még a „telekocsi” jegyében hozni túratársakat, megköszönjük, ha jelzi itt az indulás helyével és idejével!
Gergő készül az útvonal mentén található nevezetességekkel Nektek, picike kitérőket is teszünk, de ez kilométerben nem dobja meg jelentősen a túrát, csak időben, ahogyan a kóstolók is 😊.
Becskéről csak 16.43-kor tudunk visszabuszozni Romhányba, 20 perc alatt, kérlek, ezzel kalkuláljatok! Ez a busz tovább halad Romhány után Rétságba, ahonnan Budapestre el lehet jutni. Becskétől kevesebb mint két kilométer Becske-alsó, ahol vasúti megállóhely van, de onnan is kétóránként van csak járat Aszódra, onnan Bp. irányába.
Jövő hét szerdán megyünk bejárni frissen az útvonalat, utána még jelentkezünk legkésőbb pénteken friss infokkal 😊
Szép napokat addig is!
Hegedüs Sára
Hegedüs Sára, Felelős Gasztrohős Szakaszfelelős 2022.09.25., 19:08
Kedves Máté, kedves Túratársak! Holnap egyeztetünk a Kéktúrázás Napja szervezőivel, hogy változtathatunk-e az indulási időponton. Valóban praktikus lenne. Jelentkezünk! Szép estét! H. Sára
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!