MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
042
Eszköz 1Nyílt túra
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 113.1 km
Eszköz 1340 m

Kellemesen hullámzó cserháti tájat szelünk át Romhány és Becske között. Kiadós falusétával indítjuk a rövidke kirándulást, majd felkapaszkodunk a tájnévadó Cser-hátra, ahonnan kilátás ugyan nem fogad, de a környező hegyekre jellemző erdőtársulások sokasága is képviselteti magát. A dombvidéki terep nem gördít elénk különösebb akadályokat akkor sem, amikor a Galga-patak völgyébe ereszkedünk. A vízfolyás túloldalán már sokkal élesebb formák, a hegység vulkáni bércei jelennek meg a közelben, például a hívogató szandai Vár-hegy. Becskén bélyegezve fejezzük be a túrát.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Fésüs Mónika | 2021.10.08., 21:10
Kedves Túravezetők! Sajnos le kell mondanom rászvételübket: Fésüs Mónika és Máté-Fésüs Csanád. kellemes túrázást kívánok!
Mindler Gergely Szakaszfelelős 2021.10.08., 9:43:
Tisztelt Túratársak! Romhányból Kétbodonyba menet egy darabig a közút szélén fogunk menni és sok helyen nincs rendes útpadka. Ezért célszerűnek látszik, hogy akinek van, az hozzon magával láthatósági mellényt azért, hogy az autósok minél előbb észre tudjanak bennünket venni.
Mindler Gergely Szakaszfelelős 2021.10.07., 19:49
Kedves Róka Zita! Sajnálom, hogy így döntött. Kívánok Magának jó túrázást a hétvégére :)
Róka Zita | 2021.10.07., 13:44
Kedves Mindler Gergely! "Kedves invitálását" megfontolva törlöm magunkat a résztvevők listájáról! A többieknek élményekben gazdag túrázást kívánok!
Mindler Gergely Szakaszfelelős 2021.10.06., 7:41:
Tisztelt Túratársak! Mint látjátok, az időjárás esősre fordult. Jó hír viszont, hogy szombatra már nem mondanak esőt, továbbá a túraszakaszunk nagy része közúton vezet, vagy nem áll meg rajta a víz. Mindezzel együtt készüljetek arra, hogy pár helyen sár lesz és csúszós terep. Ennek tudatában gyertek el a túrára, esetleg érdemes készülni kamáslival, váltócipővel, túrabottal.
Mindler Gergely Szakaszfelelős 2021.10.04., 12:37
Kedves Pányi István! Köszönjük a jószándékú hozzászólást, remélem legközelebb jobban sikerül a szervezés. Bevallom, nehéz megtalálni az arany középutat. Egyfelől rutinos túrázóknak már ez a kiírás is sok tud lenni. Másfelől a kiírás egy folyamat, nem derül ki minden azonnal, de valamikor el kell kezdeni a szervezést. Harmadfelől sokféle mentalitású ember lehet, ki ilyen, ki olyan. Van, aki szeretné minél gyorsabban megtenni a távot úgy, hogy mindent alászerveznek, mint mondjuk egy tájfutó versenyen. Mások meg kissé ráérősebbek és spontánabbak. De bárki, aki szervezett már túrát, az tudja, hogy nem lehet jó minden mindenkinek. Minden építő jellegű javaslatot örömmel fogadunk, de itt most csak a konkrét túra kapcsán, nem általában.
Pányi István | 2021.10.04., 10:16
Kedves Túravezetők! Olvasom a jobbnál-jobb ötleteket, amelyekre elég nehéz reagálni. Mindez elkerülhető egy részletes, mindenre kiterjedő túrakiírással, (amely kötelező is minden vezetett túránál). A túrakiírásban szereplő adatok alapján mindenki el tudja dönteni, hogy számára megfelelő ez a túra, vagy inkább más helyszínt keres. Ez nem csak a túravezetőnek könnyebbség, de a túrázóknak is kiszámíthatóságot teremt.
Kollár Csaba | 2021.10.03., 21:53
Kedves túratársak! Eddig 4 autó van aki részt vesz az okos megoldásban. :) Aki még szeretne részt venni a lentebb általam írtakban azt írjon nekem e-mailt (kollar.csaba21@gmail.com) és megszervezem azt, hogy mindenki a lehető legjobban járjon. Ehhez a következő adatok kellenek: név, telefonszám, teljes autó kapacitás (fő) és az alapból az autóval érkezők létszáma. Föltételezem, minden jármű a teljes hivatalos létszámig feltölthető, de ha mégse, akkor kérem jelezzék. Minden jót!
Mindler Gergely Szakaszfelelős 2021.10.03., 18:04
Kedves Kollár Csaba! Remek ötlet! Arra bíztatom a tisztelt túratársakat is, hogy éljenek ilyen és ehhez hasonló lehetőségekkel.
Kollár Csaba | 2021.10.03., 13:53
Kedves Túratársak! Olyan személlyel szeretnénk kooperálni aki szintén autóval jön/jönne a túrázáshoz. Mi ketten megyünk egy 7 személyes szgk-val (38 és 54 éves pár). Javaslat: ha reggel 7.50-re mindkét autóval oda megyünk a célhoz, s ott hagyva az egyik kocsit a másikkal a starthoz megyünk, akkor a túra végén autóba lehet ülni, s pár perc alatt a startnál hagyott kocsihoz lehet menni. Ez rendkívül időtakarékos és kényelmes. Ha érdekel írj: kollar.csaba21@gmail.com. Ha nem lesz autós társunk, mi akkor viszünk 2 bicót, s azokat letesszük a célban, s majd azokkal kerekezünk vissza az indulásnál hagyott motoros járgányunkhoz. Csaba
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!