MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
043
Nordic walkingNordic walking
Eszköz 116.1 km
Eszköz 1515 m

A túra különlegessége, hogy a skandináv eredetű és nálunk is egyre népszerűbb sportot, a nordic walkingot lehet túrázás közben gyakorolni, kipróbálni. A nordic walking botok használatával könnyíthetünk a gyaloglás közbeni izom és izületi terhelésen, segíthetjük a gyaloglás ritmusát, dinamikáját.

Azokat várjuk erre a túrára, akik kifejezetten erre a sportra kíváncsiak, szeretnének egy jót túrázni minden tagjukat átmozgatva. Szakemberek segítenek a technika csiszolásában és a felszerelés biztosításában.

A cserháti vidék minden természeti és épített szépségének legjavát mutatja be ez a Kéktúra-szakasz. Felkapaszkodunk a Szanda Vár-hegyére, melynek hirtelen felszökő vulkáni orma kőzetkülönlegességeket rejt, és fantasztikus panorámát nyújt a fél nógrádi domb- és hegyvidékre. Leereszkedve erdők és tágas legelők váltakoznak a környék legszebb falvai közt: Szandaváralja takaros üdülőtelepe után Terény jellegzetes házai már egyértelműen árulkodnak róla, hogy Palócföldön járunk. Ennek megfelelően sík szakaszra nem számíthatunk: Cserhátsurányt egy újabb dombháton átkelve érjük el. A további emelkedőket minden esetben újabb panorámák, az előző és a következő völgyre nyíló kilátások jutalmazzák.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!