MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
046
Eszköz 1Nyílt túra
Kutyás túraKutyás túra
Eszköz 113.7 km
Eszköz 1480 m

Ezt a túrát kineveztük kutyás túrának. Szeretettel és a kutyák nyelvén is értő vezetővel várjuk a kutyával túrázókat. Túrához szokott, jól szocializált (kutyákkal, emberekkel szemben barátságos, nem agresszív), egészséges, kötelező oltásokkal rendelkező kutyával gyertek!

Érdemes tudni, hogy az útvonalon a kutyákat pórázon kell vezetni - kérünk ennek elfogadásával regisztrálj kedvenceddel.

A túrára összesen 20 olyan kutyát tudunk fogadni, akik nem mutatnak agresszív viselkedést és a gazdájuk kézben tudja tartani őket.

Ha kutyát is hozol magaddal, akkor kérjük mindenképpen regisztráld a kutyádat az alábbi linken: https://forms.gle/dxxD88n8HxsFUGGC6

A Cserhát peremén, a Mátrától elszakadt Tepke-gerincen vándorlunk végig, amely a tájegység leginkább hegyvidéki jellegű terepét kínálja. Az ösvény hangulata, a magasságok és a különböző irányba nyíló panorámák már a Cserhát hegységi jellegét hangsúlyozzák. Nagybárkányból hosszas erdei kanyargással érjük el a Köves-bércet, ahonnan végig a magasban, gerincen maradunk. Hamarosan letekintünk Garáb apró medencéjére, és a mozaikos nógrádi lankavidékre, de a legemlékezetesebb panorámát a Tepke hatalmas tornya kínálja. Körbefordulva végigtekinthetünk a teljes Cserháton, az egyik oldalon a Börzsöny, a másikon a szomszédos Mátra impozáns méretű hegyei zárják a látóhatárt. A tölgyeserdőt végül nyílt legelőre cseréljük, és nemcsak a hegyek alatt bóklászó gulya, hanem az út szélén álló Bableves csárda is olyan hangulatokat képviselnek, amelyek mára csaknem teljesen eltűntek a hazai hegyek közül. Hossza és szintkülönbségei miatt közepes nehézségű túra ez remek kilátásokkal, a Cserhát-vidék legjavával.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Homonnai Andrea | 2021.10.08., 12:15
Szia! Mi 2 autóval megyünk Egerből. Kb fél 8-ra leszünk a Bableves csárdánál. 3-an leszünk, beférsz. A férjem visz el Nagybárkányba, ha jó neked, jöhetsz velünk.
Gábor János | 2021.10.08., 10:16
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy van-e valaki aki autóval érkezik a Rajt-hoz, és össze tudnánk egyeztetni ezt a 2 autós megoldást.(A másik autót leraknánk a végpontnál hogy ne keljen vissza gyalogolni) Ha van valaki kérem jelezze. Gábor János
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!