MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
046
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 113.7 km
Eszköz 1480 m

A Cserhát peremén, a Mátrától elszakadt Tepke-gerincen vándorlunk végig, amely a tájegység leginkább hegyvidéki jellegű terepét kínálja. Hossza és szintkülönbségei miatt közepes nehézségű túra ez remek kilátásokkal, a Cserhát-vidék legjavával. Az út szélén álló Bableves csárda és a hegyek alatt bóklászó gulya olyan hangulatot képviselnek, amelyek mára csaknem teljesen eltűntek a hazai hegyek közül. A Cserhát, a Börzsöny és a Mátra hegyei adják és határolják különböző irányokban a látképet, melyek közül a legemlékezetesebb panorámát a Tepke hatalmas tornya kínálja, de letekinthetünk a mozaikos nógrádi lankavidékre és Garáb apró medencéjére is. A Köves- bérc gerincén végigsétálva, hosszú erdei kanyargással érjük el Nagybárkányt.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!