MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
047
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 112.4 km
Eszköz 1360 m
Jelentkezéshez >
Még 11 hely szabad

Bár távolodunk tőle, rövid, ráérős utunk a Mátra bűvöletében telik. A cserhátszéli dombok nyílt hátairól a szomszédos hegység hatalmasnak tetsző bérceiben gyönyörködhetünk – folyamatosan változó szögből. De az erdő mélyén felkeressük a Szentkút zarándokhelyét is, ahol az egyházi műemlékek mellett rövidke hasadékban eredhetünk Szent László nyomába, a barátlakások üregei pedig már a környék vulkáni eredetét is feltárják. De a geológiai érdekességek Sámsonháza határában teljesednek ki: a kőfejtő egymásra települt, színes kőzetsávjai ábraszerűen mesélnek a táj földtörténetéről. Utunk szép kaszálók és mátrai látképek sokasága után Nagybárkányban végződik.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Bianka Sarudfalvi | 2022.09.29., 21:49
Igen mi tervezzük és ugyan ezt akartam javasolni :) beszéljük majd meg, hogy mikor találkozunk és csináljuk így. Nálunk még 2 hely lesz a kocsiban.
Nagy Eszter Szakaszfelelős 2022.09.29., 20:15
Kedves Szilvia!
Tény és való, hogy a buszos megközelítés nagyon nehézkes (talán meg merem kockáztatni, hogy lehetetlen) így már mint túravezetők is bevállaltunk embereket.
Azt tudom javasolni, hogy ha valakinek ilyen igénye van az ahogy Te is írjon ide és vegyétek fel egymással a kapcsolatot.
Köszönöm!
Eszter
Gáll Szilvia | 2022.09.29., 17:27
Sziasztok! Esetleg valaki tervezi, hogy autóval jönne?? Mert akkor meglehetne játszani, hogy a kezdő és végpontba hagynánk az autót, igy sokkal könnyebb lenne, mint ki logisztikázni, hogy melyik busszal honnan hová.... Csatlakozna valaki??
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!