MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
048
Eszköz 117.4 km
Eszköz 11045 m

A Mátra legváltozatosabb részén vezet ez a viszonylag nehéz, hosszú túra. Felkapaszkodunk a gerinc vulkanikus csúcsaira, és meglátogatjuk a műfaj nagy klasszikusát, az Ágasvári turistaházat. A névadó, hegyes csúcsot a Kéktúra ugyan elkerüli, de azért a hegység nyugati felének legszebb ösvénye nem marad ki: erdőrezervátumban sétálunk a Csörgő-völgy fölött, és a helyenként alig pár méteresre keskenyedő, sziklákban sem szegény gerincről ki-kilátunk a környező tájra. Ezután az ország legmagasabban fekvő falvai között, sípályákat és kárpáti hangulatú hegyi legelőket kerülgetve túrázunk, és belépünk a Felső-Mátra hatalmas, félhomályos bükkerdőibe is. Végül Galyatetőn érünk célt, ahol az ország legszebb, legegyedibb és legmagasabban álló, kifejezetten kilátónak készült épületének tetejéről csodálhatjuk meg csaknem az egész Északi-középhegységet és a felvidéki Kárpátok hegyvilágát.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!