MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
049
kéktúrás bélyegzésre ideális
kutyás túrakutyás túra
Eszköz 112.2 km
Eszköz 1625 m

Rövid, de kemény túra a Mátra és az ország két legmagasabb hegytömbje közt. Nehézségét annak köszönheti, hogy Galya-tető és a Kékes-tető között a Mátra-nyeregbe ereszkedünk, hogy aztán újra a magasba tartsunk. A gerinc szélén természetes kilátópontok láncolata hálálja meg a fáradozást: szinte egyenesen, falként törik le a hegyoldal, aminek köszönhetően több ízben is kitekinthetünk a Bükk-fennsík és a Heves-Borsodi-dombság irányába. A hegyen átbukó szél legendák ihletője volt, a Vércverésnél megtudhatjuk, miben mesterkedtek a vércek. Túránk végén az ország legmagasabb pontján pihenhetünk meg, illetve az északi sípálya tetején, a Tető étteremben frissíthetünk.

Ezt a túrát kineveztük kutyás túrának. Szeretettel és a kutyák nyelvén is értő vezetővel várjuk a kutyával túrázókat. Túrához szokott, jól szocializált (kutyákkal, emberekkel szemben barátságos, nem agresszív), egészséges, kötelező oltásokkal rendelkező kutyával gyertek!

Érdemes tudni, hogy az útvonalon a kutyákat pórázon kell vezetni - kérünk ennek elfogadásával regisztrálj kedvenceddel.

Kérjük, hogy minden jelentkező töltse ki az alábbi űrlapot, amin keresztül a kutyátokról szeretnénk néhány információt begyűjteni.

A túrára összesen 20 olyan kutyát tudunk fogadni, akik nem mutatnak agresszív viselkedést és a gazdájuk kézben tudja tartani őket.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Dobos Erika | 2022.10.07., 20:53
Szia Judit!
Mi is busszal érkezünk Tódival!

Üdv.: Dobos Erika
Csuka Judit Szakaszfelelős 2022.10.06., 8:57:
Sziasztok!
Kérlek, hogy a túrán való részvétel lemondását itt, az üzenőfalon rögzítsétek, nem csak a "lemondás" gombbal.
Köszönöm! :)
Csuka Judit Szakaszfelelős 2022.10.06., 8:55:
Kedves Túratárs!
Kérlek, hogy ha kutyával túrázol velünk, ne felejtsd el regisztrálni a kutyust a fenti, sárgával jelölt linken.
A túra nem körtúra - Kékestetőre délután 2-3 óra körül érkezünk.
Mivel a menetrend szerinti busz Galyatetőre 9:34-re ér be, megvárjuk az érkezését, csak utána indulunk, tehát nyugodtan gyertek fel a 8:40-kor Gyöngyösről induló autóbusszal, megvárunk! 🙂
Ha kocsival jöttök, itt az üzenőfalon tudtok egyeztetni egymással a logisztikázást illetően, hátha könnyíti a közlekedést.
A kutyával túrázók figyelmét szeretném felhívni, hogy a túra során a kutyák túlnyomórészt pórázon sétálnak, de lesz lehetőség arra, hogy elengedjük őket - ez a kutyák (és gazdik) viselkedésétől függ.
Ne felejtsetek el ivóvizet hozni magatoknak és a kutyusnak is.
Ha bármilyen kérdésetek felmerül, itt az üzenőfalon meg tudjuk beszélni.
Várlak titeket szeretettel a túrára! :)
Csuka Judit (túravezető)
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!