MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
049
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 112.2 km
Eszköz 1625 m

Rövid, de kemény túra a Mátra és az ország két legmagasabb hegytömbje közt. Nehézségét annak köszönheti, hogy Galya-tető és a Kékes-tető között a Mátra-nyeregbe ereszkedünk, hogy aztán újra a magasba tartsunk. A gerinc szélén természetes kilátópontok láncolata hálálja meg a fáradozást: szinte egyenesen, falként törik le a hegyoldal, aminek köszönhetően több ízben is kitekinthetünk a Bükk-fennsík és a Heves-Borsodi-dombság irányába. A hegyen átbukó szél legendák ihletője volt, a Vércverésnél megtudhatjuk, miben mesterkedtek a vércek. Túránk végén az ország legmagasabb pontján pihenhetünk meg, illetve az északi sípálya tetején, a Tető étteremben frissíthetünk.

Ezt a túrát kineveztük kutyás túrának. Szeretettel és a kutyák nyelvén is értő vezetővel várjuk a kutyával túrázókat. Túrához szokott, jól szocializált (kutyákkal, emberekkel szemben barátságos, nem agresszív), egészséges, kötelező oltásokkal rendelkező kutyával gyertek!

Érdemes tudni, hogy az útvonalon a kutyákat pórázon kell vezetni - kérünk ennek elfogadásával regisztrálj kedvenceddel.

Kérjük, hogy minden jelentkező töltse ki az alábbi űrlapot, amin keresztül a kutyátokról szeretnénk néhány információt begyűjteni.

A túrára összesen 20 olyan kutyát tudunk fogadni, akik nem mutatnak agresszív viselkedést és a gazdájuk kézben tudja tartani őket.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.


Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!