MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
050
Eszköz 1Nyílt túra
Hanwag 100Hanwag 100
Eszköz 122.1 km
Eszköz 1680 m

Vérbeli gerinctúra, amelyhez fogható nincs még egy az országban. Bár a Kékes-tetőről indulva a Keleti-Mátra lábához ereszkedünk, ez ne tévesszen meg senkit: csúcsok sokaságára kell felkaptatnunk, ezért a Kéktúra egyik legnehezebb szakaszát járjuk végig. Cserébe a legszebbek sorában is helye van, hiszen magashegyi hangulatú bükkösök, marcona sziklaalakzatok, pazar kilátások és folyamatosan változó terep jellemzik az útvonalat. A kárpáti karaktert a szintkülönbségek mellett a (szerencsés időjárási helyzet esetén) a Magas-Tátráig tartó panorámák erősítik, de hogy hegyvidék és síkság választóvonalán járunk, arra a rendszeresen megmutatkozó alföldi horizont emlékeztet. Települést nem érintünk, egész nap a Mátra hegyeiben vándorlunk, és sziklaletörések sokaságát ejtjük útba, köztük a Sas-kőt, a Disznó-kőt vagy a Gazos-kőt. Zárásul Sirokról visszapillantva végigmérhetjük a megtett útvonalat. A túrát a Bükki Nemzeti Park szakemberének vezetésével járhatjuk végig.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás között itt válogathatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Boldizsár Szandra | 2021.10.08., 17:54
Sziasztok! Mi P.Katával ugyanazzal a busszal érkezünk majd, csak Mátrafüredről :) Mi már két napja túrázunk, gyönyörű az idő, reméljük,kitart holnapra :) Üdv: Szandra
Hradeczky Zsolt Szakaszfelelős 2021.10.06., 14:14
HANGAI NORBERT - továbbra is azt tudjuk mondani, hogy a menettempó a résztvevők sebességéhez lesz igazítva, terv nincs, nem tervezünk teljesítménytúrába átcsapni, hisz nem a gyorsaság a cél, hanem az útvonal, a természetjárás népszerűsítése!! :) SZAKASZVEZETŐNEK jelezve (hogy majd ne keressünk) külön leválva, sietős tempóban előre lehet majd menni a célba. (megj.: 3-4 km/h haladási sebességgel kalkulálva az általad megcélzott időpont nyilván teljesíthető, de érthető okok miatt nem szeretnénk becslésekbe bocsátkozni és azt sem szeretnénk, hogy az érkezési időpont legyen a meghatározó motivációs cél az út alatt. Szerencsére van még utána is busz.) Megértéseteket előre is köszönjük!!!
Hangai Norbert | 2021.10.06., 12:14
Köszönjük Zsolt a számod, jelentkezünk ha bármi közbejönne. Mi B Eszterrel ketten Mátraházán szállunk fel arra a buszra, ami 8.40kor ér fel Kékestetőre (Gyöngyösön felszállók: hagyjatok helyet :-)). És ide is jönnék vissza Sirokról busszal. Mi az alapterv, hány óra körül érkezünk Sirokra szerinted? (16.07-es busz esélyes?)
Hradeczky Zsolt Szakaszfelelős 2021.10.06., 9:50:
Sziasztok! GEORGIÁDES ILDIKÓ-ra is reagálva megköszönöm, ha értesít (+36 30 724-8252; sms-ben talán jobb) aki végül mégsem tud jönni! Az se essen 2ségbe, aki késve érkezve már hűlt helyünket találja a START-nál, nyugodtan eredjetek utánunk, nem fogunk nagy tempót diktálni! Persze nála elgondolkodunk, hogy megkaphatja-e a (szolid) ajándékcsomagot :):) Van még hely, biztassátok ismerőseiteket a csatlakozásra, előrejelzés szerint jó időnk lesz, de persze készüljünk fel minden eshetőségre!
Georgiádes Ildikó | 2021.10.06., 6:50:
A mi buszunk is 8.40-kor ér fel Gyöngyösről, amennyiben az idő engedi mindenképpen megyünk. Ha nem, akkor pedig jelezni fogok, hogy ne várjatok ránk feleslegesen.
Dornerné Gellért Krisztina | 2021.09.12., 10:53
Sziasztok! Aki kocsival jön és a visszautat nem tudja megoldani, keressen már meg e-mailben, találunk megoldást! tina108@citromail.hu
Dornerné Gellért Krisztina | 2021.09.11., 17:31
Sziasztok! Mi tavaly a Bableves csárda-Hollókő szakaszt úgy csináltuk, hogy páran kocsival elmentünk Hollókő re, és egy valaki visszahozta a sofőröket... A többség megoldotta.
Hradeczky Zsolt Szakaszfelelős 2021.09.08., 13:43
HANGAI NORBERT/BENDŐ GÁBOR: az indulás az utolsó, még észszerű keretek között (nem visszaélve a többség türelmével) bevárható emberkétől függ (nyilván a 8:40-kor beguruló buszt megvárjuk)! A menettempó pedig nyilván a résztvevők sebességétől, így nem garantálható, hogy együttesen haladva a 14 órás Sirokról induló busz bizton elérhető. Persze SZAKASZVEZETŐNEK jelezve (hogy majd ne keressünk) külön leválva, sietős tempóban előre lehet majd menni a célba.
Hradeczky Zsolt Szakaszfelelős 2021.09.08., 13:15
BENDŐ GÁBOR: megvárunk! :) BLASKOVICS ESZTER: sajnos nincs lehetőség/kapacitás transzfer szervezésére, az utazást egyénileg kell megoldani!! üdv, SZAKASZFELELŐS 2
Bendő Gábor | 2021.09.06., 12:09
Szép Napot! Mátraházáról a busz 8:40-re ér fel, mi biztosan avval megyünk fel Mházáról ahol a kocsit hagyjuk, így kicsit késni fogunk. Szeretnénk a 14:18-as busszal visszaindulni Sirokról. Üdvözlettel: Bendő Gábor
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!