MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
052
Vasutas túra
Eszköz 110.8 km
Eszköz 1520 m

Nagyrészt a régi korok embereinek nyomában, a modern közlekedési eszközök előtt összeköttetést biztosító egri szekérúton túrázunk át Szarvaskőről Bélapátfalvára. Igazi geológiai szenzációval indítunk, a szarvaskői vár komor párnaláva-sziklája ugyanis az óceán mélyének képviselője, amelyhez fogható kőzetkibukkanás nem sok található innentől Izlandig. A vár fokára hágva, majd Bélapátfalvát megcélozva lepillanthatunk az ország leghosszabb bazaltszurdokába, ahol terepasztalt idézően kerülgeti egymást a vasútvonal és az aszfaltút. Ezután az erdőben rejtező kulturális emlékek határozzák meg a túra karakterét: a Gilitka-kápolna völgyi épülete és a Bél-kő monstruma alatt álló bélháromkúti ciszterci apátság a Kéktúra következő állomásai.

Mottó: Túrázz autó nélkül!

Vasúttal közlekedés, a Zöld vasút stratégia- környezetvédelem, különleges vasútvonalak, vasúttörténelem és túratervezés tömegközlekedéssel témákban "bennfentes" szakemberek kísérik a csoportot, akikkel nem csak a túrán lehet beszélgetni, de a budapesti Keleti-pályaudvarról együtt lehet utazni.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!