MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
057
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 119.4 km
Eszköz 1545 m

Két merőben különböző tájat is kínál ez a Kéktúra-szakasz: a gömöri dombok szelíd íveit az Aggteleki-karszt látványos mészkőformái egészítik ki. Zádorfalva határában még nyílt terepet keresztezünk, majd hosszú erdei gyaloglást tudunk magunk mögött, mire felbukkan az impozáns Baradla-szikla Aggtelek (és az ország) határában. A falut elhagyva a Kárpátok karsztformákban leggazdagabb terepén túrázunk: szikár karrmezők, eldugult víznyelőben felgyűlt tó, töbrök mélyedései szegélyezik az utat. A hegyek gyomrában futó barlangjáratokra Jósvafő határában lehetünk figyelmesek: a mélyből bőséggel előtörő karsztvíz az ország egyik legszebb falujává varázsolja Jósvafőt. Meglátogatjuk Magyarország legnagyobb vízhozamú, hideg forrását, a belőle duzzasztott, smaragdszínű tengerszemet, majd a patakok által átszőtt Jósvafőn ér véget a kiadós vándorlás.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Mészáros Judit Szakaszfelelős 2022.10.07., 21:52
Sajnálom, Andrea! Jobbulást nektek, hátha majd jövőre!
Sirkó Andrea | 2022.10.07., 21:42
Kedves Judit!

Lebetegedtünk, így sajnos le kell mondanunk a túrát.
Mészáros Judit Szakaszfelelős 2022.10.07., 16:50
Várunk Benneteket reggel Zádorfalván!
7-kor azokat, akiknek az autóját át kell juttatni Jósvafőre, 7:45-kor pedig azokat, akik más módon oldják meg a közlekedést.
Szükség esetén a telefonszámom: +36709439493
Gass Zoltán | 2022.10.04., 15:15
Kedves Túratársak!
Sajnos nekünk egyéb okok miatt a túrát le kell mondanunk.
Jó túrázás kívánunk.
Mészáros Judit Szakaszfelelős 2022.09.30., 12:11
Zádorfalván kevés a parkolási lehetőség, így azt javasolnám, hogy találkozzunk ott reggel 7 órakor, a Szivárvány büfénél. Ezután az autókat 1-1 ember átviszi Jósvafőre, a buszállomás környékén jobban lehet parkolni (elég helyet hagyva a buszonak :) ). Ott összeszedjük egymást és minél kevesebb autóval vissza Zádorfalvára, 8-kor pedig indulunk túrázni. A büféssel mindenképp beszélek, hogy legyen nyitva, be tudjanak menni, akik az autós logisztika közben várakoznak.
Miskolctól lehet, hogy lesz pár szabad helyünk még.
Rósa Rita | 2022.09.30., 9:15:
Sziasztok, én egyedül megyek Budapestrôl. Ha mondjuk odamennék a végpontra, vissza tudnék vinni a végén 4 fô, ha reggel valaki fel tudna ott venni...
Írjatok, ha jó valakinek így!
Rita
Sirkó Andrea | 2022.09.30., 8:30:
Kedves Túratársak! Kedves Zoltán!
Egerből indulok, ha Egerből nem csatlakozik hozzám senki, akkor én csatlakoznék szívesen hozzátok Miskolcon, vagy bárhol útközben.
Van még valaki, aki ebben az utazás "összehangolásban" részt venne?
Köszi,
Andrea
Gass Zoltán | 2022.09.29., 20:17
Szia Judit!
Mi hárman vagyunk.
Köszi a segítséget.
Időben indulunk, hogy legyen elég időnk az átjutásra. Még nálunk is van szabad hely, előtte vagy utána tudunk segíteni a szállításban.
Mészáros Judit Szakaszfelelős 2022.09.28., 15:30
Szia Zoltán! Mindenképp segítenünk kell egymásnak az átjutásban, és így hamarabb is kell érkeznünk (tömegközlekedéssel csak 16:15-kor lehet átszállás nélkül visszajutni). Miskolcról már vagyunk néhányan autóval, egyeztetek velük is, és visszajelzek pár napon belül. Ti 3-an vagy 4-en vagytok együtt?
Gass Zoltán | 2022.09.25., 22:55

Kedves Túratársak!

Mi Miskolcról fogunk érkezni autóval és vagy a kezdőpontban vagy a célban szeretnénk hagyni az autót. Viszont így vagy reggel vagy délután vissza kell valahogy jutni az autóhoz.

Van aki hasonló módon tervezte az utazást?

Esetleg társulhatnánk és segíthetnénk egymásnak az átjutásban.

Valakinek lenne javaslata vagy egyéb ötlete az átjutásra, utazásra.

Köszi.

Zoltán

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!