MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
057
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 119.5 km
Eszköz 1540 m

Két merőben különböző tájat is kínál ez a Kéktúra-szakasz: a gömöri dombok szelíd íveit az Aggteleki-karszt látványos mészkőformái egészítik ki. Zádorfalva határában még nyílt terepet keresztezünk, majd hosszú erdei gyaloglást tudunk magunk mögött, mire felbukkan az impozáns Baradla-szikla Aggtelek (és az ország) határában. A falut elhagyva a Kárpátok karsztformákban leggazdagabb terepén túrázunk: szikár karrmezők, eldugult víznyelőben felgyűlt tó, töbrök mélyedései szegélyezik az utat. A hegyek gyomrában futó barlangjáratokra Jósvafő határában lehetünk figyelmesek: a mélyből bőséggel előtörő karsztvíz az ország egyik legszebb falujává varázsolja Jósvafőt. Meglátogatjuk Magyarország legnagyobb vízhozamú, hideg forrását, a belőle duzzasztott, smaragdszínű tengerszemet, majd a patakok által átszőtt Jósvafőn ér véget a kiadós vándorlás.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!