MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
058
Eszköz 120 km
Eszköz 1565 m

Az Aggteleki-karszton vezetett túráink sorából változatossága és viszonylagos rövidsége emeli ki ezt az útvonalat, mely ráadásul komolyabb szintkülönbséget sem tartalmaz. Jósvafőről a sziklák közt bucskázó Tohonya-patak mentén indulunk felfelé, festői szépségű tájon. A felszínt hatalmas töbrök teszik hullámossá, a ligetes fennsíkon pedig a hucul ménes kószál. Az ország egyik legszebb pontja, a Jósvafői-fennsík (avagy Gergés lápa) irdatlan méretű, hegyek keretezte legelője után vadregényes erdőkbe visz minket a Kéktúra. A fordulatos múltú Szelcepusztáról betekintünk a páratlan Szelce-völgy széles pásztájának torkába. Az Aggteleki-karszt elhagyatott, zárt erdőinek és hatalmas, nyílt legelőrétjeinek idillje határozza meg ezt a túrát.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!