MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
059
Eszköz 121.7 km
Eszköz 1735 m
Az Aggteleki-karszt fennsíkjainak egy olyan szegletébe indulunk, amely történelem és természet különös találkozóhelye. Szelcepuszta egykor kormányzói vadászatok helyszíne volt, és bár az akkor létesített medvéskert területét nem érintjük, a túrán végigjárt, zárt erdőségben nem nehéz elképzelni, mi vonzotta ide a kárpáti vadászterepek jellegzetességeit kereső méltóságokat. Az útba eső, felszámolt Derenk hűlt helye viszont sötét örökséget őriz. Miután elhaladunk Szádvár romjai alatt, a Felvidék hegyeinek hangulatát hozza a hosszas vándorlás az Alsó-hegy erdőrezervátumában. A sajtként lyuggatott felszínt végül magunk mögött hagyjuk, és a Cserehát felé nyíló kilátás megcsodálása után érkezünk le Bódvaszilasra. A túrát azoknak ajánljuk, akik különleges erdei terepet, változatos rengeteget szeretnének látni a Kéktúrán.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Jani Éva | 2022.10.14., 18:08
Kedves Imre! Szuper volt a túra és a társaság is :)) Szeretnék egy csoportképet, ami Szelcepusztán készült. Hogyan lehetne kapni belőle? Köszi!
Jani Éva | 2022.10.07., 15:30
Köszönöm. Ha mégis Szinpetriből indulnánk mi is, időben jelzem.
Bába Imre Szakaszfelelős 2022.10.06., 9:40:
-Kedves Éva!

Természetesen csatlakozhattok később is. Szelcepusztára - az erdei iskolához kb. fél 11 és 11 között érünk. Ha a piros jelzésen a Ménes-völgyön keresztül jöttök, akkor találkozhatunk ott is ahol a piros eléri a Kéktúrát. Az még legalábbfél óra plussz, de lehet, hogy pihenőt kér a csapat többi része Szelcepusztán.
Telefonszámom. 06-70-6389-357
bába Imre
Jani Éva | 2022.10.05., 11:03
Kedves Imre! A Szinpetriből induló új/régi útvonal átmegy Szelcepusztán? (sajnos a térkép nálam nem látszik az oldalon.) Ha igen, szeretnénk ott csatlakozni (Vladimir és én). Lehet tudni, hogy kb. mikor ér oda a csapat? Egy telefonos elérhetőséget kaphatok esetleg? Köszönöm!
Bába Imre Szakaszfelelős 2022.09.20., 14:34
Szervusztok! A két új jelentkezőnek Mónikának és Vladimirnak jelzem elsősorban, hogy a túra a többiek kérésére - akik még a Szinpetri indulásra jelentkeztek - az eredtieknek megfelelően Szinpetri buszváróból indul 9 órakor. Üdv: Bába Imre
Geszti Zsófia | 2022.09.14., 16:27
Kedves Imre! Köszönjük a rugalmasságot. Nekünk (a jelenlegi jelentkezők közül öten) kicsit jobb lenne a Szinpetri - Bódvaszilas változat, ehhez igazítva terveztük meg a hétvége további túráit. De ha végül Szögligetről indulunk, akkor áttervezzük a hétvégét.
Bába Imre Szakaszfelelős 2022.09.14., 13:54
Sziasztok! Igen a piroson mennénk fel a kéktúrára. Viszont ha nektek bonyolultabb Szögligetet elérni - bármi okból - vagy a szállást terveztétek Szinpetrire, akkor maradhatunk az eredeti verziónál. Az indulási hely áthelyezésének oka egy Jósvafői információs tábla felszerelésének elhúzódása. De utólag áttekintve a mi túránk szempontjából lényegtelen, hogy Szinpetri vagy Szögliget, a jósvafői csapatot érinti, hogy Szinpetri vagy Szögliget a célállomás. (Szinpetri esetében nekik kimaradna a derenki bélyegző és akkor az nem lenne teljesítés.) Az odajutással kapcsolatban majd két hét múlva értekezzünk, mert szóban egy pesti csapat jelezte részvételi szándékát és hátha lesz náluk esetleg hely, de amíg nem regisztrálnak, addig felesleges ezzel foglalkozni.
Rigler Szilvia Szervező 2022.09.14., 13:41
Kedves Zsófia! Az a törekvésünk, hogy minél több olyan túraszakasz legyen a kéktúrázás napján, ahol a kéktúrázás kiírása szerint 2 bélyegzőhely közötti szakaszt magába foglaljon a rendezvényi túraszakasz is, vagyis bélyegezhessen az igazolófüzetébe az is, aki ezt a szakaszt a túranapon szeretné a kiírás szerint teljesíteni. Ennek a szakasznak az átalakítását a Jósvafőnél található bélyegző áthelyezése tette most lehetővé. Amennyiben ez így nem megfelelő valamiért, kérjük, írj a kapcsolatra és igyekszünk megoldást találni. Köszönjük.
Jani Éva | 2022.09.14., 13:30
Sziasztok! Hol fog becsatlakozni ez a túra a kékbe? Szelcepuszta és Derenk közt a piros jelzésnél?
Geszti Zsófia | 2022.09.14., 12:54
Kedves Szervezők! Ez a túra eredetileg Szinpetri - Bódvaszilas között volt meghirdetve, úgy is jelentkeztünk rá. Miért változtatták meg a kiindulási pontot?
Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!