MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
059
Klasszikus túraKlasszikus túra
Eszköz 121.7 km
Eszköz 1735 m

Az Aggteleki-karszt fennsíkjainak egy olyan szegletébe indulunk, amely történelem és természet különös találkozóhelye. Szelcepuszta egykor kormányzói vadászatok helyszíne volt, és bár az akkor létesített medvéskert területét nem érintjük, a túrán végigjárt, zárt erdőségben nem nehéz elképzelni, mi vonzotta ide a kárpáti vadászterepek jellegzetességeit kereső méltóságokat. Az útba eső, felszámolt Derenk hűlt helye viszont sötét örökséget őriz. Miután elhaladunk Szádvár romjai alatt, a Felvidék hegyeinek hangulatát hozza a hosszas vándorlás az Alsó-hegy erdőrezervátumában. A sajtként lyuggatott felszínt végül magunk mögött hagyjuk, és a Cserehát felé nyíló kilátás megcsodálása után érkezünk le Bódvaszilasra. A kifejezetten hosszú, nehéz menetet azoknak ajánljuk, akik különleges erdei terepet, változatos rengeteget szeretnének látni a Kéktúrán.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!