MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   MTSZ térképportál   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
060
kéktúrás bélyegzésre ideális
Eszköz 123.1 km
Eszköz 1620 m

Mielőtt a Cserehát mélyére indulnánk, még áll előttünk egy akadály: a furcsa nevű Szalonnai-hegység tömbje. Kezdetben ennek lábához gyalogolunk, és útba ejtjük Bódvarákó takaros utcáját. Gyönyörű szálbükkösben, vagy kiterjedt lucfenyvesben lendülünk át az impozáns kolostorromot is rejtő hegyen, hogy a túloldalon már tényleg a Cserehát lejtőit tapossuk. Tornabarakony ékszerdobozként fekszik a dombok között, a szomszédos faluba, Rakacaszendre vezető útról pedig a Cserehátot elszigetelő hegykoszorú ívére is kilátunk: feltűnik a Szlovák-karszt és hatalmas hasadéka, a Szádelői-szurdokvölgy, valamint a Kassa környéki bércek közül kiemelkedő Kojsó-havas. Itthoni oldalon pedig a Zemplén csúcsai szegélyezik a kellemesen hullámzó dombvidéket. A hosszú, fárasztó túra gyakorlatilag végig szép útvonalon vezet, az alacsony magasságok ellenére emlékezetes szakaszt kínál.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!