MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ   Természetjáró   Turista Magazin   TuristaShop   TEKA-kártya   Gerecse50

Túra az Országos Kéktúra (OKT) mentén

OKT
061
InDaHouseInDaHouse
Eszköz 115.3 km
Eszköz 1310 m

Az InDaHouse Hungary Egyesület önkénteseivel túrázhatsz ezen a szakaszon, akik borsodi gyerekeket tanítanak hétről-hétre Hernádszentandráson és Encs-Fügödön annak érdekében, hogy a szegénységbe született gyerekek le tudják küzdeni a hátrányaikat és minél boldogabb felnőtt életük lehessen. Az egyesületben túrakör is működik, melynek keretében rendszeresen viszik kirándulni a gyerekeket, mert hisznek abban, hogy a túrázás öröme, az akadályok legyőzése, a csapatban való gondolkodás pozitív hatással van a gyerekekre. Ha szeretnéd megismerni őket és velük túrázni, csatlakozz hozzájuk ezekre a kilométerekre!

A Cserehát központját tárja fel túránk: terebélyes erdőben kanyargunk Rakacaszend után, majd széles legelőrétek panorámáit élvezve érkezünk meg a nagyszerű fekvésű, parányi Irotára. A „megállt az idő-hangulatú”, csaknem teljesen elnéptelenedett falut az utóbbi években kezdik felfedezni maguknak a turisták – ez azonnal érthetővé válik, amint az elszigetelt kis községbe érkezünk. Túloldalán ismét kiadós erdei séta vár ránk, és Felsővadász határából már a Cserehát keleti, lapos hátainak irányába látunk ki. Dombsági terepet átszelő, közepes nehézségű túránk a faluban végződik.

A túranap hosszabbításához és színesítéséhez ajánljuk a TEKA-kártya szállás, utazás és program kedvezményeit. A több száz szolgáltatás közül itt választhatsz az útvonalnak és terveidnek megfelelőt.

A túraszakasz szakmai támogatója az Északerdő Zrt.

Üzenőfal

Még nem írt senki az üzenőfalra.

Üzenetíráshoz lépj be a felhasználói fiókodba!